Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Korenfestival Enkhuizen siert Waterweek!

In een havenstad als Enkhuizen, waar meer dan 30 koren actief zijn, kan men ook tijdens de Waterweek niet zonder Korenfestival.! Daarom trekken op donderdag 7 augustus a.s. in de vooravond diverse koren door het havengebied van Enkhuizen.

Er zijn optredens gepland op de steiger van de Bep Glasius (de boot naar Stavoren), op het terras van het NS-station, het dek van de Willem Barentz en in de voormalige Visafslag onder het havenkantoor. Maar u kunt ook zomaar koren aantreffen rond de cafés en terrassen aan de Dijk. Het Airiesjkwair zal zich ongetwijfeld in de buurt van The Dubliner ophouden. Andere optredende koren zijn de smartlap- & levensliedkoren Leedvermaak en Efkes Aars. Het water en de glorie van de zee zullen voornamelijk bezongen worden door de Sjappetouwtjes, Tussen Wal en Schip, t Scheepsfolk en de groep Waterwijs. Deze laatste brengt in de voormalige Visafslag de première van hun nieuwste lied Op dijk.

Het Korenfestival begint om 17.30 uur en eindigd rond 21.00 uur. Aansluitend barst de Jazzmuziek los in de Muziektent op het Landje van Top. Wie het nog te vroeg vindt om te eten of juist gezellig op een van de haventerrassen wil dineren, komt deze avond in ieder geval ogen en oren te kort en zal zich zeker muzikaal zeer goed vermaken!

Kijkt u voor het volledig programma tijdens de waterweken op www.waterweken.nl
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl