Gemeente Eersel


Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens toeristendagen

Op donderdag 24 juli 2008, donderdag 31 juli 2008 en donderdag 7 augustus 2008 vinden in het centrum van Eersel de jaarlijks Toeristendagen plaats.

Om deze dagen goed te laten verlopen zijn de Markt, het gedeelte van de Dijk vanaf de Markt tot aan de Zr. Reinildislaan alsmede de Nieuwstraat tijdelijk voor het doorgaand verkeer afgesloten. Het kruispunt Markt - Markt - Nieuwstraat wordt gedurende de Toeristendagen eveneens afgesloten.
De kruisingen in de Nieuwstraat met de Schoolstraat / Bospoort en met de Paulus Gielmansstraat zullen open blijven, met het oog op bereikbaarheid van de apotheek, de Plus en de Rabobank. In gedeelten van de Paulus Gielmansstraat, de Mattheus Eerseliusstraat en de Zr. Reinildislaan geldt op die dagen een parkeerverbod. Tevens zal gedurende deze dagen het éénrichtingsverkeer in het gedeelte van de Zr. Reinildislaan vanaf de Dijk opgeheven worden, zal het doodlopende gedeelte in de Paulus Gielmansstraat opgeheven worden en zullen de paaltjes in de Paulus Gielmansstraat verwijderd worden. De verkeersmaatregelen gelden tijdens alle Toeristendagen vanaf 05.30 uur tot omstreeks 19.00 uur. Iedere Toeristendag wordt afgesloten met een muziekprogramma op de Markt tot 20.00 uur. De Markt zal gedurende de Toeristendagen afgesloten zijn voor het doorgaand verkeer tot 21.00 uur.