Brandweer Midden- en West-Brabant

Persberichten

Grote schade bij wasserij Neerlandia na grote brand

Een grote uitslaande brand heeft gisteravond het bedrijfspand van Neerlandia Textielreiniging bv aan de Jellinghausstraat in Tilburg zware schade toegebracht.

De brand brak rond tien uur uit, waarschijnlijk in het wasserijgedeelte van het bedrijf. De oorzaak is nog onbekend.

De brandweer kwam met groot materieel af op de enorme vlammenzee die opsteeg uit de wasserij aan de achterzijde van het pand. Toch had de brandweer het vuur al binnen een uur goed onder controle. Temeer omdat de eigenaar van Neerlandia aanwezig was en aanwijzingen kon geven aan de brandweer wat zich waar in het pand bevond en en hoe de rolluiken open gingen.

De omliggende bedrijfspanden liepen geen risico. Doordat er weinig mensen in de buurt van het pand wonen en de wind de goede kant op stond, leverde de forse rookwolken ook nauwelijks overlast op voor de omgeving.

Hoewel even werd gevreesd voor de chemicaliën die in het bedrijf opgeslagen liggen, bleek dat ook al snel mee te vallen. In het bedrijf wordt onder andere waterstofperoxide gebruikt en dat bleek goed afgeschermd te zijn opgeslagen. "De brandweer houdt deze ruimte ook nog eens extra in de gaten", aldus politiewoordvoerder Desiree Brabers. "Wel zullen er nog metingen worden gedaan om te kijken of er echt niets vrij is gekomen."

De uitslag van deze metingen waren bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.

Even was er grote paniek bij de vrouw en kinderen van de eigenaar omdat ze zijn auto wel zagen staan en niet wisten of hun man en vader nog in het pand was. De eigenaar mocht echter met behulp van de brandweer een deel van zijn administratie en computer in veiligheid brengen. Dat stond in het kantoor aan de voorzijde van het bedrijfspand, waar geen brand woedde.
Brabants Dagblad
7 augustus 2008

Persberichten


* 'Nederland beter voorbereid op ramp of crisis'
* Blauwe lampjes voor hulpdienst

* Automobilist vliegt in Waalwijk van viaduct af
* Grote oefening hulpdiensten op kermis in Tilburg
* Brand in koeienstal na laswerkzaamheden
* Brand in koeienstal na laswerkzaamheden
* Alerte reactie spaart huis

* Twee gewonden bij ongeluk op Sluisweg in Waalwijk
* 'Burger moet eigen verantwoordelijkheid nemen'
* Maandelijkse sirene klinkt te laat

* Fusie korpsen jaar later

* Brand legt Tilburgse wasserij in as

Sitemap | Disclaimer | Print | Contact | Home