Persberichten stad Utrecht, 10.35 uur

Utrecht, 07-08-2008

Vervelende wildplasser

UTRECHT Een wildplasser ging er in de vroege ochtend van donderdag 7 augustus vandoor. Hij werd even later aangehouden.

Rond 03.50 uur zagen agenten dat een jongeman op de Lange Jansstraat aan het wildplassen was. De wildplasser zag de agenten echter ook en rende hard weg.

Kort daarna zagen de agenten de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Bilthoven, op het Jansveld lopen. De agenten spraken hem aan en zeiden dat hij een bekeuring voor wildplassen kreeg. De Bilthovenaar kreeg de bekeuring, maar was het daar niet mee eens, waarna de agenten hem de bezwaarprocedure uitlegden. Daarna stapten de agenten in hun auto, maar de Bilthovenaar bleef het portier vasthouden. Pas na meerdere verzoeken los te laten, deed hij dat en reden de agenten weg.

Op dat moment vond de wildplasser het nodig hen uit te schelden. Hij kreeg vervolgens weer de onvertogen aandacht van de agenten: hij werd aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau. In het politiebureau kreeg hij een bekeuring voor belediging.

In de olie

UTRECHT Een eigenwijze jongen stapte in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 augustus ondanks een waarschuwing toch op zijn snorfiets.

Rond 01.00 uur zagen agenten dat drie jongens, allen zwaar in de olie, op de Zadelstraat op een snorfiets wilden stappen. De agenten spraken het drietal aan en zeiden dat zij niet mochten gaan rijden, maar moesten gaan lopen.

Kort daarna zagen de agenten dat de drie toch waren gaan rijden. Het drietal reed met een snelheid van ruim 50 km/u. Zij werden op de Kanaalstraat aan de kant gezet. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder, een 16-jarige jongen uit Utrecht, goed in de olie was en hij werd aangehouden. De snorfiets werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 615 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, hij kreeg een rijverbod van zeven uur en een bekeuring voor het rijden met zijn drieën op één snorfiets.

Auto en bestuurder niet in orde

UTRECHT Op woensdagavond 6 augustus bleek een automobilist te veel te hebben gedronken en zijn auto verkeerde in discutabele staat.

Rond 21.20 uur zagen agenten een auto over de Plantage rijden. Omdat de auto forse voorschade had, besloten zij de automobilist en auto te controleren. De bestuurder, een 31-jarige man uit Zeist, bleek te veel alcohol op te hebben en werd aangehouden. Twee banden van zijn auto waren tot op het canvas versleten en het voertuig had gevaarlijk uitstekende delen. Daarop werd de auto voor nader technisch onderzoek in beslag genomen.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Zeister 375 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Negen jaar geleden gestolen

UTRECHT Een jongen werd op woensdagavond 6 augustus aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 20.00 uur zagen agenten een jongen op de Boliviadreef fietsen. Het viel hen op dat het ringslot van de fiets ontbrak en er braakschade op de slotplaat zat. Daarop controleerden zij de fietser en fiets. Bij navraag bleek dat de fiets in december van 1999 in Utrecht was gestolen. Daarop werd de fietser, een 15-jarige jongen uit Utrecht, aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. In overleg met zijn vader is besloten dat het proces-verbaal voor afhandeling middels een alternatieve straf wordt overgedragen aan Bureau Halt.

Snelheidscontroles

UTRECHT De politie heeft op woensdag 6 augustus op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Tussen 09.30 uur en 10.45 uur werd gecontroleerd op de Burgemeester Van Tuylkade/Prins Bernhardlaan. Vier automobilisten werden bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 50 km/u negeerden. De hoogste snelheid was 73 km/u. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor: trekhaak voor kentekenplaat (1), kind geen autogordel om (1) en niet dragen autogordel (4).

Op de Weg tot de Wetenschap werd tussen 13.00 uur en 14.45 uur de snelheid van 517 voertuigen vastgelegd, 99 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 85 km/u.

In de avonduren werd gedurende anderhalf uur met een lasergun op de Burgemeester Norbruislaan op snelheid gecontroleerd. Hier trokken 43 bestuurders zich niets aan van de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 85 km/u.

Geprepareerde tas werkt niet

UTRECHT Op woensdag 6 augustus werkte de geprepareerde tas van een winkeldief niet. De beveiliging werkte wel.

Rond 19.00 uur liep een man met een tas een winkel aan de Sint Jacobsstraat uit. Daarop ging het alarm van een beveiligingspoortje af. De man rende weg, maar beveiligingspersoneel ging achter hem aan en de verdachte, een 34-jarige Roemeen, werd door hen aangehouden. Hij bleek een geprepareerde tas bij zich te hebben met daarin twee gestolen broeken. De verdachte werd aan de politie overgedragen, is naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek ingesloten. De tas is in beslag genomen.

Veelpleger aangehouden

UTRECHT Een veelpleger ging op woensdagavond 6 augustus met een fiets aan de haal. Hij werd aangehouden.

Rond 18.25 uur kreeg de politie de melding dat een man op het Jaarbeursplein een fiets had gestolen. Agenten gingen ter plaatse en keken aan de hand van het signalement van de verdachte naar hem uit. Zij zagen de verdachte, een 29-jarige man uit Utrecht, op de Damstraat, waar hij werd aangehouden. De fiets werd in beslag genomen.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Hij bleek veelpleger te zijn. Bij zijn verhoor bekende hij de diefstal.

Tientallen roodlichtrijders

UTRECHT Bij een roodlichtcontrole op woensdag 6 augustus van 14.00 uur tot 15.30 uur werden op het Smakkelaarsveld 31 fietsers bekeurd.

Zoon aangehouden, pa krijgt verbaal

UTRECHT Een jongen werd op woensdag 6 augustus aangehouden op een onlangs gestolen fiets. Tegen zijn vader wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rond 17.30 uur zagen agenten een jongen op de Vijgeboomstraat op een dure Koga Miyata damesfiets rijden. Het viel hen op dat het originele ringslot ontbrak. Zij controleerden de jongen en de fiets. Daarbij bleek dat de fiets eind juli in Bilthoven was gestolen. De jongen, 13 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd aangehouden en de fiets werd in beslag genomen.

De jongen verklaarde onlangs de fiets van zijn vader, een 38-jarige Utrechter, te hebben gekregen. Er werd contact gezocht met de vader en die kwam naar het politiebureau. Hij gaf toe de fiets voor een veel te lage prijs te hebben gekocht, wetende dat de fiets kennelijk van diefstal afkomstig was. Tegen de zoon is geen proces-verbaal opgemaakt, tegen zijn vader wel.

Bromfietser gewond

UTRECHT Een bromfietser raakte op woensdagmiddag 6 augustus gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.45 uur reed een 31-jarige automobilist uit Utrecht op de Uraniumweg vanaf een parkeerplek met zijn auto weg en wilde draaien. Daarbij zag hij een 39-jarige bromfietser uit Utrecht over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser kwam ten val. Hij werd met schouderletsel per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht.