Politie Groningen

Donderdag 7 augustus 2008

Provincie Groningen, 07-08-2008

Groningen: aanhouding na inbraak lokauto

De politie heeft woensdagochtend een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had ingebroken in een lokauto van de politie die nabij het Noorderstation stond geparkeerd. De gealarmeerde politie kon de man even later aanhouden. Hij bekende nog een aantal andere auto-inbraken te hebben gepleegd. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: gestolen laptop terug

De politie heeft woensdagochtend in de Marwixstraat in Groningen een 44-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man stond nog gesignaleerd voor een eerder gepleegde winkeldiefstal. Bij controle bleek hij in zijn fietstas een laptop te hebben. Onderzoek wees uit dat de laptop eerder die nacht bij een woninginbraak was ontvreemd. De man, die bekend staat als veelpleger, is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: bromfietser probeert te ontkomen

Een 19-jarige bromfietser uit Garmerwolde is woensdagochtend gevallen, toen hij probeerde te ontsnappen aan de politie. De man reed over de Stadsweg in Groningen. Agenten wilden de man aan de kant zetten, omdat hij en zijn bijrijdster geen helm droegen en er geen
verzekeringsplaatje op de bromfiets zat. De man probeerde de politie van zich af te schudden, maar kwam daarbij ten val. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Uiteindelijk is de man geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Onderzoek wees uit dat de bromfiets zes jaar geleden werd gestolen. De bromfiets is gestald op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: ringweg gestremd

De oostelijke ringweg is woensdagmiddag enkele uren gestremd geweest. Een vrachtwagen die bio-afval vervoerde lekte en had daardoor een deel van de lading verloren. De rijbaan was hierdoor vies en glad geworden. Uit veiligheidsoverwegingen heeft de politie de ringweg afgesloten voor schoonmaakwerkzaamheden. Vermoedelijk heeft het overdrukventiel van de vrachtwagen niet gefunctioneerd.

Groningen: nekklachten bij aanrijding

Een 45-jarige automobiliste uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de Verlengde Bremerweg in Groningen. Zij kreeg geen voorrang van een 37-jarige automobilist uit Meeden. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: alcoholcontrole

De politie heeft woensdagavond op het Schuitendiep in Groningen een alcoholcontrole gehouden. In totaal hebben 144 automobilisten en 6 bromfietsers een blaastest afgelegd. Een 45-jarige automobilist uit Groningen is aangehouden. De man bleek bij controle onder invloed van
1,2 promille alcohol. Hij mocht na verhoor zijn weg lopend vervolgen. Hij heeft een rijverbod van 7 uur opgelegd gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist ramt verkeerspaal

Een 53-jarige automobilist uit Groningen heeft woensdagavond in de Oude Ebbingestraat een aanrijding veroorzaakt. De man was tegen een verkeerspaal gereden en vervolgens op het trottoir beland. Daar ramde hij nog een stenen trap, voordat hij tot stilstand kwam. Op aanspreken reageerde de man verward. In eerste instantie bestond het vermoeden dat de man onder invloed had gereden. Een ademanalyse bewees het tegendeel. Vermoedelijk heeft de man een epileptische aanval gehad.

Groningen: man aangehouden na binnendringen woning

De politie heeft woensdagnacht een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was de woning van zijn ex-vriendin aan de Reinautstraat binnen gedrongen. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden voor huisvredebreuk en stalking. Daarnaast stond de man ook nog voor een andere zaak gesignaleerd. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: snorfietser rijbewijs kwijt

Een 20-jarige snorfietser uit Groningen moest woensdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed enigszins slingerend door de Oude Ebbingestraat. Agenten wilden de man aan de kant zetten, maar hij ging er vandoor. Op het Martinikerkhof kon hij alsnog worden aangehouden. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,5 promille alcohol. Hierop is het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Westersingel en de Kraneweg in Groningen zijn woensdagnacht de volgende bekeuringen uitgeschreven: rijden met rijontzegging, rijden zonder rijbewijs, onverzekerde auto, tegen de rijrichting in rijden, geen helm dragen, gladde band en zeven bekeuringen voor fietsers zonder verlichting.

Delfzijl: trucker onder invloed

Een vrachtwagenchauffeur uit Polen bleek bij een controle woensdagmorgen in Farmsum zwaar onder invloed van alcohol. De man, een 41-jarige inwoner van Dobra, liet bij de ademanalyse een promillage van 1,95 tevoorschijn komen. Hij verklaarde de avond ervoor met enkele collegas een fles wodka te hebben geleegd. De chauffeur, die onderweg was naar Delfzijl om lading te halen, kreeg een rijverbod van 10 uur en een dagvaarding voor snelrecht.

Delfzijl: woning blank door diefstal

Een woning aan de Finsestraat in Delfzijl bleek woensdagavond deels blank te staan doordat een tot nu toe onbekende de koperen waterleidingen hadden gestolen. Het huis stond sinds enkele dagen leeg. Het waterballet werd ontdekt door de vorige bewoner die nog even langs kwam. Het water stroomde letterlijk door het plafond. Uiteindelijk wist een medewerker van het Waterbedrijf een eind te maken aan de ellende. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: inbreker ontglipt politie

Een inbreker wist woensdagnacht in Stadskanaal op het nippertje uit handen van de politie te blijven. De man had ingebroken bij een bedrijf aan de Voltaweg waarbij het alarm was afgegaan. Politiemensen hoorden een persoon wegrennen maar konden deze niet achterhalen. Ook de inzet van een politiehond had geen resultaat. Wel werd de fiets van de inbreker gevonden. Buiten het pand bleek onder meer
computerapparatuur te staan, neergezet door de dader om mee te nemen. Een nader onderzoek volgt.

Veendam: winkelinbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Winkler Prinspassage woensdagnacht in Veendam zijn twee kluizen weggenomen. De inhoud daarvan is nog onbekend. De daders waren het pand aan de achterkant binnengekomen door met grof geweld een deur open te breken. Vermoedelijk was eerder op de nacht ook al geprobeerd in te breken.

Ter Apelkanaal: onder invloed met ontzegging

Terwijl zijn rijbewijs al tot 2012 is ingenomen wegens rijden onder invloed, stapte een 29-jarige inwoner van Musselkanaal woensdagmiddag toch met een slok op achter het stuur van een auto. De man liep op de Zandberg in ter Apelkanaal bij een politiecontrole tegen de lamp. Ademanalyse wees een promillage van iets meer dan 1 uit. Zijn auto is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1106, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Adorp, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 619, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 88, maxim toegestane snelheid 80 km/uur.