Veilig Amsterdam


Stadsdeel Westerpark: Continuon dicht gaslek Westergasfabriek

Westergasfabriek
7 augustus 2008

Continuon heeft dinsdag 5 augustus het gaslek op het Westergasfabriekterrein gedicht. Bij een laatste meting een dag later werd geen gas meer gemeten.

In de nacht van 22 op 23 juli werd door Waternet, Continuon en de Brandweer een verhoogde concentratie gas gemeten in de grond in de buurt van de twee 'Bazenwoningen' op het Cultuurpark Westergasfabriek.

Sinds de ontdekking van de verhoogde concentratie gas, verrichtte netbeheerder Continuon gasmetingen in de directe omgeving. Vorige week zijn daarbij enkele gaslekken ontdekt in een oude gasleiding onder de Pazzanistraat, op circa 30 meter van de locatie waar de verhoogde gasconcentratie was gemeten. Gisteren is deze leiding geheel afgesloten. De gasconcentratie op de oorspronkelijke locatie nam direct af. Vanmorgen werd helemaal geen gasconcentratie meer gemeten. Niet bij de oorspronkelijke plek en niet bij de gasleiding onder de Pazannistraat.

Uit veiligheidsoverwegingen gaat Continuon nog enkele dagen door met het verrichten van metingen bij de oorspronkelijk plek bij de Bazenwoningen.