AutoRai

Jaguar XF premium audiosysteem is 'beste koop'

(8/7/2008)
Het sublieme audiosysteem van Bowers & Wilkins dat Jaguar exclusief levert in de nieuwe XF, is door het toonaangevend Brits audiomagazine What Hi-Fi? Sound and Vision uitgeroepen tot de beste koop in de klasse van autoâs tot 100.000 Pond.

De geteste Jaguar XF was uitgevoerd met het Bowers & Wilkins 440W Surround Sound System met een afzonderlijke versterker, Dolby(TM) Pro-Logic(TM) II 7.1 Surround Sound en veertien speakers. De test werd uitgevoerd voor de uitgave âThe What Hi-Fi? Sound and Vision Ultimate Guide to High End Entertainment' .

Jaguar is de enige autofabrikant voor wie Bowers & Wilkins hoogwaardige audio ontwikkelt. Het Britse merk staat hoog aangeschreven bij muziekliefhebbers, artiesten en bij geluidstechnici in studioâs.

De Jaguar XF nam het in dit vergelijk op tegen modellen van onder meer Lexus en Audi. Het magazine âWhat Hi-Fi? Sound and Visionâ gaf de installatie in de Jaguar de meeste punten vanwege de beste âsound-per-poundâ, oftewel het beste geluid in verhouding tot de prijs. De redactie speelde veel verschillende soorten muziek af in de autoâs en reden hiermee over zowel goede als slechte wegen. Daarmee schiepen zij een zo realistisch mogelijk beeld van de verschillende installaties.

De Jaguar XF is de eerste auto waarin Bowers & Wilkins laat zien wat het op dit gebied in zijn mars heeft. Deze grootste Britse exporteur van hoogwaardige luidsprekers werd door Jaguar al in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van de XF betrokken, zodat de audiospecialist alle gelegenheid kreeg om de optimale audio-installatie voor de nieuwe Jaguar te ontwikkelen.