Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 07-08-2008

Politie neemt onverzekerde auto in beslag na aanrijding

MEPPEL Woensdagavond ontstond op de Kromme Elleboog een aanrijding tussen twee autos. Een 20-jarige man uit Meppel verleende geen voorrang aan een 53-jarige plaatsgenoot. Voor de afhandeling werd de politie gebeld. Daar bleek dat de auto van de veroorzaker niet verzekerd was. Daarvoor kreeg hij een bekeuring en zijn auto is in beslag genomen. Zo gauw er voor de auto een verzekering is afgesloten mag de Meppeler zijn auto weer ophalen. (08-160346)

Aanrijding door wesp in vrachtwagencabine

WIJSTER Woensdagmiddag is een 40-jarige Emmenaar gewond geraakt bij een ongeval op de Oosterveldseweg. Hij zat als bijrijder in de cabine van een vuilniswagen, bestuurd door zijn 46-jarige collega, ook uit Emmen. Toen deze een wesp, die om zijn hoofd zoemde, weg wilde slaan, stuurde hij op hetzelfde moment de vrachtauto de berm in. Daar botste hij tegen een boom. Zijn bijrijder liep daarbij letsel op aan een hand en zijn heup. Hij is met de ambulance naar het UMC in Groningen gebracht. (08-160281)

Gewond na botsing met tractor

DROUWENERVEEN Woensdagmiddag is een 42-jarige man uit Stadskanaal gewond geraakt bij een ongeval op de Verbindingsweg. Hij haalde daar een tractor in die op dat moment linksaf sloeg. De automobilist is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek hij een aantal kneuzingen te hebben. (08-160301)

Alcohol in het verkeer

GIETEN Woensdagnacht reed een 22-jarige man uit Gieten over de Oelenboom, terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 0,4 promille, wat te veel is voor een beginnend bestuurder.(08-160385)

ZUIDWOLDE Woensdagavond reed een 45-jarige vrouw uit Veeningen met haar auto over de Hoofdstraat, onder invloed van alcohol. Bij de test bleek een promillage van 1,24. (08-160371)

EELDE Woensdagnacht zagen agenten op de Burgemeester J. Legroweg een 50-jarige man op een tractor rijden. Hij werd gecontroleerd en daarbij bleek dat hij had gedronken. Het promillage was 1,05. (08-160386)

Jongens aangehouden na diefstal fiets

EMMEN Woensdagnacht kreeg de politie een melding dat er iemand met een zaklantaarn in het bos liep achter de Dennenlaan. Agenten troffen daar een 16-jarige jongen aan, die daar bezig was het slot van een fiets open te breken. De fiets had hij gestolen bij het treinstation. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Drie andere personen wisten te ontkomen. Een van hen, een 19-jarige Emmenaar, werd kort daarna aangetroffen in de buurt. Ook hij werd aangehouden. Beide zijn ingesloten voor een nader onderzoek. Daarbij moet onder meer duidelijk worden wie de twee andere betrokkenen zijn geweest en wat hun rol was bij deze diefstal. (08-160397)

Politie onderzoekt inbraken

NOORDSESCHUT Woensdagmorgen kreeg de politie twee meldingen van inbraken bij het sportcomplex aan de Meester Kosterweg. Een container was opengebroken en er was ingebroken in het clubhuis van de jeu de boulesclub. Bij de laatste is snoep gestolen.

Brand in kledingcontainer

HOOGEVEEN Woensdagnacht kreeg de politie een melding van een brand in een kledingcontainer aan De Weide. De brandweer bluste de brand. De politie doet een onderzoek naar de daders.(08-160392)

Politie onderzoekt brand bij school

SCHOONOORD Woensdagnacht is een vuurtje gestookt bij een school in de Ringstraat. Een groepje jeugd is daarvoor verantwoordelijk. Ze hadden het vuur zelf al uitgemaakt voordat de brandweer ter plaatse was. Echter, door de vlammen is schade ontstaan aan de school. De politie stelt een onderzoek in. (08-160398)

Politie treft drugs aan bij controle

EMMEN Woensdagmiddag zagen agenten op de Angelsloërdijk een auto staan met twee mannen er in. Bij controle bleek het te gaan om een 26-jarige man uit Musselkanaal en een 30-jarige man zonder vast woonadres. Ze hadden enkele wikkels met harddrugs bij zich en wat softdrugs. Beide zijn vervolgens aangehouden. De eerstgenoemde verdachte stond bovendien gesignaleerd vanwege ruim vijfhonderd Euro aan niet betaalde boetes. (08-160215)

Politie maakt einde aan overlast jeugd

HOOGEVEEN Na diverse meldingen over overlast door een grote groep jeugd in het Steenbergerpark aan De Weide is de politie dit park in gegaan. Een groep van zon twintig jongeren zat daar met een hoop lawaai. Een aantal ging er meteen vandoor. De rest heeft, met wat dwang van de agenten, de aangerichte rotzooi opgeruimd. Bierflessen, lege blikjes en flesjes, sigarettenpakjes, enzovoort. Daarna is de groep vertrokken. Drie van de aanwezigen kregen bekeuringen omdat ze zich niet konden legitimeren. (08-160383)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.