Rechtbank 's-Hertogenbosch


Stiekem filmen van geslachtsgemeenschap is plegen van ontucht

âs-Hertogenbosch, 7 augustus 2008 - Het stiekem filmen van twee mensen die geslachtsgemeenschap hebben, is juridisch gezien te bestempelen als het plegen van ontucht. Dat heeft de politierechter van de rechtbank âs-Hertogenbosch vanochtend bepaald.

De politierechter veroordeelde een man van 21 jaar uit âs-Hertogenbosch tot een werkstraf van vijftig uren en een schadevergoedingsmaatregel van 350 euro. De rechter acht bewezen dat de man in december 2006 stiekem filmopnamen maakte van een vrouw terwijl zij geslachtsgemeenschap had met haar vriend. De Bosschenaar maakte de opnamen met zijn mobiele telefoon door die telefoon boven de deur te houden. De gemaakte beelden verspreidde hij onder drie mensen waardoor hij de eer en goede naam van de vrouw heeft aangetast.

De politierechter stelt dat ontucht in de zin van artikel 246 van het Wetboek van Strafrecht volgens de wetsgeschiedenis betrekking heeft op handelingen van seksuele aard die in strijd zijn met sociaal-ethische normen. Daarvoor is volgens vaste jurisprudentie niet vereist dat de verdachte zelf deelneemt aan de seksuele activiteit. Het heimelijk filmen van seksuele handelingen is een onaanvaardbare inbreuk op iemands privacy. Het gedrag van de man is zonder meer in strijd met sociaal-ethische normen en kan daarom worden gekwalificeerd als een ontuchtige handeling.

LJ Nummer

BD9381

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 7 augustus 2008 Naar boven