Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 07-08-2008

Auto te water

DE BILT Op woensdag 6 augustus rond 11.45 uur raakte op de Biltse Rading een auto te water.

De bestuurster, een 31-jarige inwoonster van De Bilt, nam om onbekende reden de bocht met te hoge snelheid en kwam in de naast de rijbaan gelegen sloot terecht.

Andere weggebruikers, die het ongeval zagen gebeuren, verleenden gelijk assistentie en openden de deur van de bagageruimte. In afwachting van de komst van de brandweer hielden zij het hoofd van het slachtoffer boven water. De vrouw die slecht aanspreekbaar was, werd door de brandweer bevrijd en met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is zij met onbekend letsel opgenomen. De auto werd door een bergingsbedrijf weer op het droge gezet.

Aanrijding met gewonden

ZEIST Op woensdag 6 augustus rond 12.20 uur vond op de Woudenbergseweg een kop-staart aanrijding plaats waarbij meerdere inzittenden gewond raakten.

Een bestuurder van een personenauto stopte achter een auto die bij de begraafplaats links af wilde slaan. Dit werd te laat gezien door een achteropkomende automobilist, een 21-jarige inwoner van Austerlitz, die tegen de achterzijde van de stilstaande auto aanreed. De klap was zo hard dat beide autos volledig vernield raakten en de inzittenden van de stilstaande auto, een 45-jarige Amersfoorter en zijn passagiere, een 39-jarige Amersfoortse, door de brandweer uit de auto moesten worden bevrijd. Alle betrokkenen zijn met mogelijk nek- en rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen werden door een bergingsbedrijf weggesleept en Rijkswaterstaat reinigde de weg. De verkeerspolitie doet het onderzoek.

Zakkenroller aangehouden

ZEIST De politie heeft woensdag om 14.15 uur een 29-jarige inwoner van Roemenie aangehouden voor zakkenrollen.

De man werd op heterdaad betrapt door een getuige toen hij in een winkel op het Emmaplein de portemonnee van een 76-jarige inwoonster van Zeist stal. De getuige zette de achtervolging in en kon één van de twee verdachten vastpakken. De verdachte had de portemonnee nog in zijn zak, maar gooide deze tijdens de aanhouding door de getuige gauw weg. De Roemeen werd overgedragen aan de politie en is ingesloten op het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort naar de tweede betrokken verdachte.

Bekeuringen voor vandalisme

ZEIST De politie heeft woensdagavond vier jongeren bekeurd die zich in een zwembad op het Badmeester Schenkpad misdroegen.

De toezichthouders van het zwembad spraken de jongens aan op hun gedrag toen zij opzettelijk andere badgasten hinderden en zich verbaal misdroegen. De jongens zetten ook een grote mond op tegen de toezichthouders waarna de politie werd gealarmeerd. De jongens, inwoners van Utrecht in de leeftijd tussen 15 en 17 jaar, kregen allen een bekeuring voor baldadigheid en moesten het zwembad verlaten.

Te snel

ZEIST De politie heeft woensdag 6 augustus tussen 21.00 en 21.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Arnhemse Bovenweg.

Vier automobilisten hielden zich niet aan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur en kregen een bekeuring. De top was 68 kilometer per uur.