Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 07-08-2008

Mishandeling

AMERSFOORT De politie heeft een aangifte ontvangen van een 22-jarige inwoonster van Amersfoort die dinsdagavond 5 augustus is mishandeld op de Schothorsterlaan.

De vrouw zat rond 18.15 uur op een bankje te bellen met een vriend toen een groep van drie meisjes en een jongen haar passeerde. Rond 18.25 uur verliet het slachtoffer het bankje en liep zij weg in de richting van de Abraham Blankaartsingel. Tijdens het passeren van het eerdere groepje vielen er tussen het slachtoffer en de meisjes wat woorden wat vervolgens escaleerde in een scheldpartij. Kort daarna werd zij hard op het gezicht geslagen, waardoor zij op de weg viel. De verdachten zijn hierna weggelopen. Het slachtoffer hield een gescheurde wenkbrauw over aan de mishandeling.

Van de verdachten is een beknopt signalement bekend:


- Drie meisjes van ongeveer 16 jaar oud, waarbij één van hen blond haar had en gouden oorbellen droeg. De jongen die erbij was had zwart haar en een getint uiterlijk.

Eventuele getuigen van dit voorval of personen die menen deze verdachten te herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844 of via het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Verkeersongeval met letsel

WOUDENBERG Op de Lambalgseweg vond woensdagmiddag om 15.45 uur een aanrijding tussen twee autos plaats waarbij een gewonde viel.

Een 18-jarige inwoner van Zeewolde reed over de Lambalgseweg en nam een daar aanwezige bocht met te hoge snelheid. Hierbij kwam hij terecht op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer waar een 31-jarige inwoner van Woudenberg met zijn auto naderde. Beide automobilisten remden om een aanrijding te voorkomen, maar dit lukte niet. Met een flinke klap botste de man uit Zeewolde frontaal op de inmiddels stilstaande auto van de Woudenberger. De Zeewoldenaar werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn vermoedelijk total loss.

De politie maakt proces-verbaal op.

Heler van fietsen aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdag 6 augustus een 29-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij vermoedelijk gestolen fietsen heelde.

De politie kreeg rond 12.55 uur de melding dat een 39-jarige inwoonster van Amersfoort haar gestolen fiets zag staan in een tuin van een woning op de Vergulde Wagen. Zij kon dit aantonen met de fietssleutel die zij nog in haar bezit had en waarmee zij het slot nog kon openen. Bij onderzoek bleek dat er in de struiken van de tuin nog twee afgesloten fietsen lagen. In een een tuinschuurtje troffen de agenten nog vijf afgesloten fietsen aan.

De bewoner was op dat moment niet thuis maar ambtshalve was wel bekend waar de verdachte zich vaak ophield. Op het Smallepad werd de verdachte aangetroffen en aangehouden.

De fietsen zijn voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten.

Heler snorfiets aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond om 22.05 uur een 19-jarige inwoner van Nijkerkerveen aangehouden die vermoedelijk op een gestolen snorfiets reed.

Agenten zagen de man rijden op de Van Randwijcklaan terwijl hij geen licht voerde. Bij controle van de snorfiets constateerden de agenten dat het framenummer was weggeslepen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De snorfiets is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Onder invloed

AMERSFOORT De politie kreeg donderdagmorgen rond 02.25 uur de melding dat op de Leusderweg een automobilist reed die de hele rijbaan nodig had.

Op het Euterpeplein werd de bestuurder, een 45-jarige Amersfoorter, getraceerd en gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk naar alcohol te ruiken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse blies hij 615 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bedreiging

AMERSFOORT De politie heeft een aangifte opgenomen van een 21-jarige vrouw uit Amersfoort die op woensdag 6 augustus was bedreigd met een mes op de Haydnstraat.

De vrouw fietste rond 15.40 uur op de Haydnstraat ter hoogte van de Verdiweg toen zij werd gesneden door een passerende fietser. Zij schrok hiervan en keek de jongen aan. De jongen was daar kennelijk niet van gediend want hij trok een mes en hield die voor haar gezicht en bedreigde haar tevens verbaal. Het slachtoffer bleef echter wel doorfietsen, waarna de jongen vertrok.

Van de jongen is een duidelijk signalement bekend:


- Getint uiterlijk, ongeveer 18 jaar oud, 1.70 meter lang en slank postuur. Hij had een dun vlassnorretje en zwart, achterovergekamd haar met een staartje. Hij droeg een wit t-shirt en witte trainingsbroek en reed op een donkerkleurige mountainbike.

Eventuele getuigen van dit voorval of personen die menen deze verdachte te herkennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844 of via het anonieme meldingsnummer 0800-7000.