Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 07-08-2008

Verdachte aangehouden voor een drietal autoinbraken

Rhenen Op 22 juli heeft de politie van het district Heuvelrug een 31-jarige man uit Rhenen aangehouden voor een drietal auto-inbraken. Alle drie de inbraken heeft hij bekend.

De auto-inbraken vonden plaats in Rhenen in de afgelopen 2 maanden. Door meerdere getuigen en in een van de aangiften kwam hetzelfde signalement naar voren. Ook werd de verdachte door een getuige bij naam genoemd. Hierdoor heeft de politie de inbraken kunnen oplossen.

De verdachte staat bekend als veelpleger. Zijn dossier is overgedragen aan justitie. De man zit nog vast in afwachting van de terechtziting op 11 september a.s.

Te snel

VEENENDAAL Op woensdag 6 augustus tussen 13.50 en 15.15 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Wageningselaan.

12 Automobilisten hielden zich niet aan de toegestane maximum snelheid van 50 kilometer per uur en kregen een boete. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 81 kilometer per uur.

Verkeersovertreder beboet

DOORN De politie heeft woensdagmiddag om 14.45 uur een 22-jarige inwoner van Doorn aangehouden omdat hij een behoorlijk aantal verkeersovertredingen had gepleegd.

De agenten zagen de man vanaf de Dorpsstraat de Oude Woudenbergseweg inrijden en wilden hem controleren omdat daar een geslotenverklaring geldt. De automobilist had daar geen zin en verhoogde zijn snelheid waarbij hij met 70 kilometer per uur door het 30-kilometergebied reed. Op de Van Genthlaan stopte de Doornaar zijn auto en wilde er lopend vandoor gaan maar zag daar toch vanaf toen de agenten hem sommeerden te stoppen. Hij kreeg bekeuringen voor alle overtredingen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Controle geslotenverklaring

DOORN De politie heeft woensdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur de geslotenverklaring op de Langbroekerweg gecontroleerd.

Twintig automobilisten negeerden het bord en kregen een bekeuring.

Alcohol

RHENEN De politie heeft donderdagmorgen om 02.00 uur een 18-jarige inwoner van Wageningen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een snorfiets bestuurde.

Agenten controleerden de jongen omdat hij op de Herenstraat aan de verkeerde kant van de weg reed en een poging deed om aan de controle te ontkomen. Hij reed echter een achtertuin in en kon zijn weg niet meer vervolgen.

Hij blies 585 ug/l op de ademanalyse en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur.