Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 07-08-2008

Hekkensluiter is hekkendief

NIEUWEGEIN- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij hekken had willen stelen bij een bedrijf.

Omstreeks 13.00 uur werd gezien door een medewerker van een bedrijf aan de Ravenswade dat een 61-jarige man uit Putten hekken van het bedrijf op een auto aan het laden was. De Puttenaar werd aangesproken en hij vertelde dat hij de hekken mocht meenemen. De medewerker werd vervolgens bedreigd met een ketting waarop de 61-jarige man bij zijn keel werd gegrepen. De Puttenaar pakte vervolgens een bijl en bedreigde de medewerker hiermee. De politie werd gewaarschuwd en de 61-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Diefstal uit winkel

IJSSELSTEIN- Op woensdagavond werd een man aangehouden nadat hij een winkeldiefstal had gepleegd.

Omstreeks 18.00 uur rekende de 25-jarige man uit IJsselstein een aantal boodschappen voor 12 euro af aan de kassa. De man liep door en had voor 30 euro niet betaalde boodschappen in zijn wagen liggen. Dit werd gezien en de man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Lastige personen

NIEUWEGEIN- Op donderdagochtend werden twee personen aangehouden voor belemmering.

Omstreeks 02.00 uur werd een 21-jarige automobilist uit Zoetermeer gecontroleerd op de Laagravenseweg. De 23-jarige bijrijder uit Den Haag bleek gesignaleerd te staan voor een strafzaak en werd aangehouden. De man probeerde nog weg te rennen maar werd snel in de kraag gevat. De 21-jarige man begon zich echter te bemoeien met de agenten en belemmerde hen. Ook hij werd aangehouden en beiden zijn ingesloten.