BedrijfsautoRAI

Eerste IVECO in wagenpark van de Amsterdamse Bergings Combinatie

(8/7/2008)
Onlangs hebben Ria en André Bronkhorst van de Amsterdamse Bergings Combinatie de eerste IVECO in hun fraaie wagenpark opgenomen. De IVECO Stralis type AD190S31P is een 20-tons voertuig met een Active Day dagcabine voorzien van een 310pk Euro 5 dieselmotor gekoppeld aan een geautomatiseerde transmissie. De opbouw bestaat uit een Palfinger bergingskraan, geleverd door VDA te Zoetermeer. Daarnaast is deze luchtgeveerde Stralis uitgerust met een schuifplateau en lepel, welke zijn geleverd door Gebr. Ligthart uit Schagerbrug.

De Amsterdamse Bergings Combinatie (ook bekent als ABC) bestaat sinds 1990 en verwerkt jaarlijks 8.000 strandingsmeldingen. ABC heeft een personeelsbezetting van 7 personen, en beschikt een wagenpark van 8 voertuigen die dag en nacht paraat staan. Alle voertuigen beschikken over een 6-tons schuifplateau in combinatie met een 5-tons lepel, 2 voertuigen zijn ook uitgevoerd met een bergingskraan.

Naast het bergen en vervoeren van voertuigen en motoren, beheerd ABC ook een huurvloot van Bugdet en AVN. Belangrijke opdrachtgevers van ABC zijn onder andere; Politie, Brandweer, Rijkswaterstaat, deurwaarders en de Belastingdienst.

The European Road Transport Show 2007