Politie Haaglanden

Persberichten 7 augustus

Haaglanden, 07-08-2008

Politie vindt vuurwapen na caféruzie
Den Haag Politieagenten vonden woensdag 6 augustus een vuurwapen op de Rijswijkseweg. De politie kreeg omstreeks half twaalf s avonds een melding over een ruzie in een café aan die straat, één van de betrokkenen zou een vuurwapen bij zich hebben. Tien aanwezigen werden vervolgens gefouilleerd, maar bij geen van hen vond de politie een vuurwapen. Een zoekactie in de omgeving had wel resultaat: in de goot langs weg troffen politieagenten een vuurwapen aan. De politie hield drie mannen aan, Hagenaars van 27, 31 en 37 jaar. De oudste van het drietal erkende de eigenaar van het vuurwapen te zijn.

Buren op de vuist
Den Haag Onenigheid in het verkeer leidde woensdag 6 augustus tot een burenruzie op de Olieslagerslaan. Een 29-jarige Haagse vond dat zij omstreeks 18.00 uur met haar auto werd afgesneden door haar 54-jarige buurman met diens bestelbus. Dat gebeurde op de Singel, waar de twee buren toevallig beiden reden. Toen beiden hun autos voor hun woningen aan de Olieslagerslaan hadden geparkeerd, sprak de 29-jarige haar buurman aan. Toen de 54-jarige vader van de vrouw op het rumoer voor zijn huis afkwam, kreeg hij direct een kopstoot van zijn even oude buurman. De politie kon vervolgens voorkomen dat de broer van de 29-jarige zich ook in de strijd wierp. De 54-jarige buurman is aangehouden.

Inbrekers steken kerk in brand
Den Haag Een kerk aan de Ekensteinstraat is in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 augustus in brand gestoken na een mislukte inbraak. De politie kreeg omstreeks één uur s nachts een melding over brand in de kerk. De eerste agenten die bij de kerk aankwamen, zagen drie jongens wegrennen en wegfietsen. Twee van hen, Hagenaars van 17 en 25 jaar, konden worden aangehouden. Nadat de brandweer het vuur had geblust, bleek vermoedelijk sprake van brandstichting. Een achterdeur van de kerk was geforceerd en in de kerk ontdekte de brandweer meerdere brandhaarden. Vermoedelijk hebben de daders geprobeerd een kerkklok met bijbehorende motor te stelen. De politie onderzoekt de zaak.

Straatrover krijgt klappen
Den Haag Een 36-jarige inwoner van Den Haag heeft een poging om een plaatsgenoot te beroven woensdag 6 augustus duur moeten bekopen. De man wilde omstreeks half negen s avonds een 20-jarige man van zijn ketting beroven. De 36-jarige trok de ketting van de nek van het slachtoffer, maar die gaf zich niet zomaar gewonnen. De 36-jarige kreeg flinke klappen en liep verwondingen op in zijn gezicht. De politie hield beide mannen aan. De 20-jarige is na verhoor weer vrijgelaten.

Hennep in woning
Den Haag De politie ontdekte woensdag 6 augustus een hennepkwekerij in een woning aan de Middenstede. Na een melding bij de anonieme meldlijn M. gingen agenten omstreeks kwart voor twaalf s ochtends poolshoogte nemen in het huis. In de slaapkamer stonden 124 hennepplanten in volle bloei en ook nog eens 161 potten met geoogste planten. Twee mannen zijn aangehouden. Het gaat om een 49-jarige Zoetermeerder die in de woning aanwezig was en de 27-jarige bewoner. De hennepkwekerij is op last van de officier van justitie ontruimd en vernietigd.

Hond uit auto bevrijd
Den Haag/Loosduinen Politieagenten hebben woensdag 6 augustus een hond uit een snikhete auto bevrijd. De agenten werden door de meldkamer naar de Machiel Vrijenhoeklaan gestuurd, waar ze een auto aantroffen die in de volle zon stond en waarvan de ramen dicht zaten. In het voertuig zat een hond. De agenten sloegen een ruit van de auto in en bevrijdden het dier, waarna ze hem direct voorzagen van een bak water. De eigenaar van de auto en de hond meldde zich korte tijd later. Hij verklaarde slechts tien minuten te zijn weggeweest, maar uit getuigenverklaringen bleek dat de man al zeker een uur weg was. Tegen de man werd geen proces-verbaal opgemaakt, wèl moet hij een nieuwe achterruit kopen.

Snelle Pool moet dokken
Den Haag/Loosduinen Een 21-jarige automobilist uit Polen moest woensdag 6 augustus direct afrekenen nadat hij op de Machiel Vrijenhoeklaan was gesnapt met een snelheid van 85 kilometer per uur. Politieagenten betrapten de man tijdens een snelheidscontrole op de laan, waar 50 km/uur de maximumsnelheid is. Omdat de man geen inwoner van Nederland is, moest hij gelijk 220 euro afrekenen.

Toeval
Den Haag Een 54-jarige Haagse mag de politie dankbaar zijn. Toen de vrouw op woensdag 6 augustus omstreeks tien uur s ochtends op het plein voor station Den Haag Centraal uit haar auto stapte, liet zij haar tas met daarin een portemonnee met 5500 euro valen. Een 46-jarige man die toevallig voorbij fietste liet zich deze kans niet ontvallen, griste de tas van de grond en ging er vandoor. Twee politieagenten in burger zagen het voorval gebeuren en zetten de achtervolging in. De agenten wisten de man te achterhalen en aan te houden. Pas toen bleek hoeveel geld er in de portemonnee zat. Het is niet bekend waarom de vrouw zoveel geld op zak had. De vrouw heeft haar tas met inhoud teruggekregen.

Autokraker aangehouden
Den Haag De politie heeft donderdag 7 augustus een vermoedelijke autokraker aangehouden. Politieagenten zagen de 45-jarige man omstreeks 07.15 uur lopen in de Kempstraat. De man had opvallend veel interesse voor geparkeerde autos. Toen de agenten achter de man aangingen, troffen zij een opengebroken auto aan. De 45-jarige man had zich in een portiek in de Hertzogstraat verschanst, maar werd daar even later ontdekt. Naast hem lagen een autoradio en een schroevendraaier. In een tas van de man vonden de agenten ook nog zakjes snoep en Shell-zegels die vermoedelijk uit de opengebroken auto kwamen.

Motorrijder vliegt door woningruit
Den Haag Aan het Statenplein in Den Haag is woensdag 6 augustus een motorrijder ten val gekomen. De 46-jarige Hagenaar ontweek eerst een Peugeot en vervolgens botste hij tegen een Citroën. Daardoor verloor hij de macht over het stuur en hij reed tegen een stenen hek aan. Hij werd van zijn motor afgeslingerd over het hek heen en vloog vervolgens met zijn rug door een ruit van een woonhuis heen. De motorrijder is naar het ziekenhuis gebracht.

Eén snelheidsduivel
Den Haag 340 Voertuigen passeerden woensdag 6 augustus tussen 07.00 uur en 12.30 uur een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg. De maximum snelheid ligt daar op 50 km/u. Eén bestuurder reed te hard en werd geflitst met een snelheid van 92 km/u. De bestuurder krijgt een boete thuisgestuurd.

46 goede blaastesten
Den Haag Agenten hielden woensdag 6 augustus tussen 23.00 uur en 06.00 uur een alcoholcontrole. 46 Automobilisten moesten een blaastest afleggen, allen met goed resultaat. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Kind van 2 uit warme auto bevrijd
Den Haag Een vader schrok zich wild toen zijn autodeur in het slot viel terwijl hij iets uit de achterbak wilde pakken. Zijn tweejarige dreumes zat namelijk nog in de auto. Hij riep hulp van de politie in. Agenten adviseerde de man zijn achterruit in te slaan. Zo kon de kleine bevrijd worden. De dreumes had het intussen behoorlijk warm gekregen. Als een auto in de volle zon staat wordt de temperatuur al snel ondraaglijk en benauwd. De temperatuur loopt snel op tot 50 à 60 graden Celsius.

Verdachten steekpartij aangehouden
Den Haag Na een steekpartij op woensdag 6 augustus rond 23.00 uur hield Politie Haaglanden drie verdachten aan. Ter plaatse op het Koningin Julianaplein sprak de politie met het slachtoffer, een 51-jarige Hagenaar. Hij had een wond aan zijn rechterhand en verklaarde dat hij was gestoken met een mes dat vervolgens door de dader weggegooid was. Het slachtoffer wees een verdachte aan, een 45-jarige man uit Barneveld, die direct aangehouden werd. De politie vond het mes later terug in een prullenbak voor de ingang van het Centraal Station. Dankzij camerabeelden werden later in de buurt van het Centraal Station nog twee verdachten aangehouden. Het ging om een 44-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats en een 41-jarige Hagenaar. De politie stelt nader onderzoek in naar de toedracht van deze steekpartij.

Jongen gewond geraakt tijdens baldadigheid
Leidschendam Een jongen en een meisje in de leeftijd van 13 tot 15 jaar zijn op woensdag 6 augustus omstreeks 23.25 uur aangehouden in de nabije omgeving van de Trampolineschool aan De Haar. Een derde jongen was op het dak van de school geklommen en zou door het dak van de school zijn gevallen. In de gang van de school werd inderdaad een gewonde jongeman aangetroffen. De jongen is naar een ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk heeft hij zijn enkel bij de val gebroken. Alle drie de jongeren hebben een proces-verbaal gekregen voor baldadigheid.

Snelheidscontrole
Leidschendam Tijdens een snelheidscontrole op woensdag 6 augustus werd op het Wilsveen een bestuurder van een personenbusje bekeurd omdat hij 92 km/u reed waar 60 km/u was toegestaan. Bovendien haalde de man twee voertuigen in terwijl daar een inhaal verbod van toepassing is. Ook hier heeft de man een bekeuring voor gekregen.
Een 16-jarige jongen uit Zoetermeer werd ook gecontroleerd en reed met zijn bromfiets 16 km te hard en kreeg daarvoor een proces-verbaal van 78 euro. Hij moest verder gaan lopen omdat zijn bromfiets opgevoerd was. Kort daarna werd deze jongeman wederom gesnapt terwijl hij op zijn bromfiets reed en nu met een snelheid van 64 km. Hij kreeg nu een proces-verbaal van 40 euro. Ook had zijn bromfiets een gladde achterband en kreeg hij daarvoor een proces-verbaal van 60 Euro. Hij werd aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Met hem is afgesproken dat hij na de vakantie zijn bromfiets aan het bureau komt tonen met een goede achterband en zonder opgevoerde motor.

Man mishandelt ex
Wateringen Een 23-jarige man uit Wateringen werd woensdagmiddag 6 augustus aangehouden nadat hij zijn 24-jarige ex-vriendin had mishandeld. De vrouw deed aangifte van mishandeling tegen de man waarop hij werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Mannen aangehouden voor diefstal steigerpalen
Nootdorp Dankzij een melding van een oplettende getuige hield de politie woensdag 6 augustus twee Delftenaren aan nadat zij vanaf een bouwterrein steigerpalen hadden gestolen. De getuige zag omstreeks 18.00 uur dat de mannen op de Bartholomeuslaan vanaf het bouwterrein steigerpalen wegnamen, in een bestelauto legden en ervandoor gingen. De getuige belde direct de politie en gaf het kenteken van de auto door. Agenten hielden de mannen vervolgens aan in Delft. Hoewel in de bewuste bestelauto inderdaad steigerdelen werden aangetroffen, ontkenden de mannen enige betrokkenheid bij de diefstal. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie zoekt getuigen poging ontvoering
Zoetermeer De recherche in Zoetermeer zoekt mensen die meer informatie hebben over een poging ontvoering, woensdagavond 6 augustus. Omstreeks 20.15 kwam bij de politie een melding binnen van een overval op een woning aan de Dunantstraat. Toen agenten op dit adres gingen kijken, troffen zij een 44-jarige Zoetermeerse aan die vertelde dat twee gewapende mannen haar woning waren binnengedrongen en één van haar kinderen wilde meenemen. De mannen pakten het kind, een 5-jarig meisje, op maar de vrouw kon dit verhinderen door het kind uit de handen van één van de mannen trekken. Hierna zijn de mannen er vandoor gegaan in een zilvergrijze auto (vermoedelijk een BMW) voorzien van een Belgisch kenteken met daarin de lettercombinatie XXV. Het is niet uitgesloten dat deze auto daags voor het incident in de omgeving van de Dunantstraat is gezien. De recherche van Bureau Zoetermeer is daarom op zoek naar getuigen. Een ieder die informatie heeft over deze auto, de vluchtroute van de daders of anderszins informatie heeft over dit incident wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche in Zoetermeer via het telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.