Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 augustus 2008

Roekeloos rijgedrag, rijbewijs ingevorderd

Rijssen

Van een 20-jarige automobilist uit het Duitse Hamburg is woensdagmorgen 6 augustus het rijbewijs ingevorderd. Roekeloos rijgedrag op de A1 was geconstateerd en hierdoor was een aanrijding ontstaan.

Woensdagmorgen 6 augustus om ongeveer 10.00 uur werd gemeld dat op de A1 ter hoogte van het Elsenerveld in Rijssen een aanrijding met alleen materiele schade had plaatsgevonden. Nadat de beide betrokken voertuigen op de vluchtstrook waren gezet bleek dat een van de twee bestuurders, na later bleek een 20-jarige automobilist uit het Duitse Hamburg, reeds vanaf Apeldoorn erg roekeloos rijgedrag had vertoond. Uit meerdere getuigenverklaringen bleek dat hij meerdere keren voertuigen rechts en zelf een vrachtauto via de vluchtstrook had ingehaald.

Ook ter hoogte van het Elsenerveld bij Rijssen had hij een aantal personenauto's die op de linker weghelft reden, rechts ingehaald en was na de inhaalmanoeuvre weer naar links gereden en had krachtig geremd. Hierdoor had een 43-jarige automobiliste uit Hardinxveld-Giessendam, niet op tijd kunnen remmen en was tegen de achterzijde van de auto van de 20-jarige gereden. Hierdoor was lichte schade aan beide bumpers ontstaan.

De 20-jarige was erg recalcitrant en wilde negens aan mee werken, hij wilde alleen maar doorrijden. Hierop is er contact gezicht met justitie en werd toestemming verleend om in verband met het roekeloze rijgedrag het rijbewijs van de 20-jarige in te vorderden. Dit werd gedaan en de auto is afgesleept. De eigenaar van de auto, een leasemaatschappij, is hiervan op de hoogte gebracht.

Proces-verbaal wordt tegen de 20-jarige opgemaakt. (08-098933)

Aangehouden na beledigen politieambtenaar

Enschede

Een 40-jarige automobilist uit Mariaparochie is woensdagmiddag 6 augustus aangehouden nadat hij een politieman die hem op zijn rijgedrag aansprak, beledigde.

Woensdagmiddag 6 augustus reed een politieman in uniform in een onopvallende politieauto over de A35 ter hoogte van Enschede-West. Op de afslag Enschede-West reed voor hem een personenauto die midden op de weg reed, in het midden van de beide rijstroken. Middels claxonneren maakte de politieman de voor hem rijdende automobilist, naar later bleek een 40-jarige inwoner van Mariaparochie, op deze manier van rijden attent.

De man ging naar rechts en stak daarbij zijn middelvinger door het geopende raam naar buiten. Boven op de oprit sprak de politieman via het geopende raam de man aan en toonde zijn legitimatiebewijs en maakte zich als politieman bekend. Hierop werd opnieuw de middelvinger getoond en werd tot twee keer toe in de onopvallende politieauto gespuugd.

De man reed door en middels het op de auto zittende stopteken werd aangegeven dat hij moest stoppen. Dit werd niet gedaan to dat assistentie van andere politiemensen kwam met een opvallende politieauto en daardoor de 40-jarige ter hoogte van Wethouder Nijhuisstraat op de Westerval in Enschede tot stoppen kon worden gedwongen.

Hier is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na overleg met justitie wordt er proces-verbaal opgemaakt en is hem in eerste instantie een bekeuring uitgedeeld van 400 euro voor het beledigen van een politieagent in functie. Indien hij deze boete niet betaalt zal hij zich eind oktober a.s. voor de rechter moeten verantwoorden. (08-099034)

Aangehouden na poging diefstal uit woning

Enschede

Een 31-jarige Enschedeër is woensdagavond 6 augustus aangehouden nadat een bewoner hem bij thuiskomst in zijn woning had aangetroffen.

Woensdagavond 6 augustus om ongeveer 18.15 uur werd gemeld dat een bewoner van een woning aan de JHW Robersstraat in Enschede bij thuiskomst een man in zijn woning had aangetroffen die daar niet thuishoorde. De bewoner, een 29-jarige Enschedeër was samen met zijn vriendin thuisgekomen en troffen de onbekende man in de keuken van de woning. De man ging er vandoor en direct werd een signalement van deze persoon aan de politie doorgegeven. Naar aanleiding van dit signalement werd even later op de kruising ter Kuilestraat - Lindestraat in Enschede een man gesignaleerd die volledig aan dit signalement voldeed.

Deze man, een 31-jarige Enschedeër, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau bleek de 31-jarige voor te komen op de lijst van veelplegers en hij is mede daarom voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (08-099187)

Aangehouden na mishandeling drietal personen

Almelo

Een 21-jarige Almeloer is woensdagavond 6 augustus aangehouden nadat hij in eerste instantie een 14-jarige jongen had mishandeld en later ook nog twee andere personen een klap had gegeven die verhaal kwamen halen.

Woensdagavond 6 augustus werd om ongeveer 20.00 uur gemeld dat er op het Aalbersehof in Almelo werd gevochten. Bleek dat een 21-jarige Almeloer en een 14-jarige jongen ook uit Almelo, problemen hadden gehad over een vlieger. De 21-jarige had hierbij de 14-jarige geslagen en geschopt. Ook twee andere personen, een 34-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter, die verhaal kwamen halen over deze mishandeling werden door de 21-jarige geslagen. Alle drie de mishandelende personen hebben aangifte gedaan. Naar aanleiding hiervan is in de loop van de avond de 21-jarige aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-099219)

Aangehouden na vernielen ruit en rijden onder invloed

Enschede

Een 38-jarige Enschedeër is woensdagavond 6 augustus aangehouden nadat hij een ruit van een woning had ingegooid en onder invloed van de nodige alcohol zijn auto had bestuurd.

Werd woensdagavond 6 augustus om ongeveer 21.00 uur gemeld dat van een woning aan de Hanenberglanden in Enschede een ruit was ingegooid. De man die dit had gedaan was weggereden in een gele auto waarvan de gegevens door getuigen werden doorgegeven. Deze auto werd aangetroffen aan de Assinklanden ook in Enschede en de bestuurder. Een 38-jarige Enschedeër, die vanuit de auto een woning was binnengegaan, werd aangehouden.

Aan het bureau is, nadat de ademanalyse tot drie keer toe mislukte, door een gemeente arts een bloedproef van hem afgenomen in verband met alcoholgebruik. Hierna is de 38-jarige in verband met de vernieling van de ruit voor verder onderzoek opgesloten. (08-099253)

Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag en het onder invloed zijn

Vroomshoop

Van een 36-jarige inwoner van Westerhaar is woensdagavond 6 augustus het rijbewijs ingevorderd. Gevaarlijk rijgedrag was geconstateerd en hij bleek behoorlijk onder invloed van vermoedelijk drugs te zijn.

Woensdagavond 6 augustus om ongeveer21.15 uur, zagen surveillerende politiemensen over de Hammerstraat in Vroomshoop een bestuurder van een bestelbus rijden die de hele weg nodige had. Hij slingerde van de ene weghelft naar de andere. Vlak voor de Tonnendijk met Europasingel kon de bestuurder aan de kant worden gezet. Het vermoeden bestond direct bij de politiemensen dat de bestuurder, een 36-jarige man uit Westerhaar, behoorlijk onder invloed van mogelijk drugs zou zijn. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau is door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. In verband hiermee en in verband met het gevaarlijke rijgedrag is het rijbewijs van de 36-jarige ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-099256)

Recidivist mag rijbewijs inleveren

Enschede

Van een 32-jarige automobilist uit Enschede is donderdagmorgen 7 augustus het rijbewijs ingevorderd. Bleek dat hij reeds drie keer eerder was bekeurd voor het rijden onder invloed

Surveillerende politiemensen viel donderdag 7 augustus om ongeveer 01.30 uur het rijgedrag op van een automobilist op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Toen hij aan de kant was gezet bleek hij, een 32-jarige man uit Enschede,behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol te zijn. Aan het bureau kon hij de ademanalyse niet voltooien en werd door een gemeentearts een bloedproef afgenomen.

Bij controle bleek dat de 32-jarige reeds drie keer eerder met betrekking tot het rijden onder invloed was bekeurd. Zijn rijbewijs is deze keer dan ook ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-099298)

Fietsendief aangehouden

Hengelo

Een 39-jarige Hengeloer werd donderdagmorgen 7 augustus aangehouden nadat hij met een even daarvoor gestolen fiets werd aangetroffen.

Surveillerende politiemensen zagen donderdagmorgen 7 augustus om ongeveer 05.10 uur, op de Twekkelerweg in Hengelo een man fietsen met over zijn schouder een tweede fiets. Bij controle bleek dat de man, een 39-jarige Hengeloer, deze fiets even daarvoor had weggenomen bij een flat aan de Golsstraat in Hengelo. De 39-jarige is aangehouden en aan het bureau is de man voor verder onderzoek opgesloten. Ook de gestolen fiets is hier neergezet.

De 23-jarige Hengelose eigenaresse van de fiets heeft donderdagmorgen aangifte gedaan en de fiets wordt aan haar terug gegeven. Tegen de 39-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08099334)

Fietser gewond bij aanrijding

Holten

Een 80-jarige man uit Leersum is woensdagmiddag 6 augustus gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Plaggenweg - Holterbergweg in Holten.

Werd woensdagmiddag 6 augustus om ongeveer 15.35 uur gemeld dat op de kruising Plaggenweg met de Holterbergweg in Holten een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 80-jarige man uit Leersum op zijn elektrische fiets geen voorrang had verleend aan een 21-jarige man uit Rijssen die ook op een fiets reed.

De 80-jarige was samen met zijn aan komen rijden om de Plaggenweg in te rijden waarbij hij de Holterbergweg overstak. Hij reed op zijn elektrische fiets achter zijn vrouw aan en zag daarbij een van rechts komende 21-jarige fietser uit Rijssen over het hoofd die over de Holterbergweg reed. Een aanrijding was het gevolg en de 80-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-099134)

Fietser gewond na aanrijding met persoenenauto

Enschede

Een 78-jarige fietser uit Haaksbergen is woensdagmiddag 6 augustus gewond geraakt bij een aanrijding op de Usselerrondweg - Achterhofweg in Enschede.

Woensdagmiddag 6 augustus werd om ongeveer 17.25 uur gemeld dat op de Usselerrondweg - Achterhof weg in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 78-jarige Haaksbergenaar op zijn fiets vanaf de Achterhofweg de Usselerrondweg had willen oversteken. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een 21-jarige automobiliste uit Enschede. Een aanrijding was het gevolg en de 78-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-099170)

Vermiste vrouw uit Almelo terecht

Almelo

De 23-jarige Almelose die sinds donderdag 26 juni door haar familie als vermist werd opgegeven is door de politie opgespoord en elders in Nederland aangetroffen. Uit een gesprek met haar is duidelijk geworden dat zij vrijwillig Almelo heeft verlaten en voorlopig geen contact met haar familie wil.

Onderstaand persbericht van 18 juli 2008

Vrouw uit Almelo vermist

Almelo

Een 23-jarige Almelose van Turkse afkomst wordt sinds donderdag 26 juni vermist. De politie Twente en haar familie willen graag bekend worden met haar verblijfplaats.

Donderdag 26 juni heeft de familie van de 23-jarige Remziye Gulec melding gedaan van haar vermissing. De 23-jarige is die ochtend vanaf haar woning aan de Andreas Schelfhoutstraat op haar zwarte omafiets vertrokken om naar haar werk te gaan. Zij werkt in het Twenteborgziekenhuis in Almelo. Hier is zij echter niet verschenen en sindsdien heeft zij geen contact meer opgenomen.