Gemeente Helmond


Huurders positief over sporthallen

De huurders van Helmondse sporthallen en -zalen zijn positief over die sportvoorzieningen. Dat is gebleken uit een gemeentelijk onderzoek.

Ook over de beheerders van de gemeentelijke sportcomplexen zijn de huurders opverwegend positief. Dat is één van de conclusies die naar voren komt uit het onderzoek, dat de gemeente onlangs heeft gehouden onder de huurders van de gemeentelijke sportaccommodaties.

Gemiddeld is 70 tot 80% tevreden over de onderhoudstoestand: geen enkele accommodatie kreeg hiervoor een onvoldoende. Over de schoonmaak is men niet over elke zaal even tevreden. De rapportcijfers hiervoor varieerden dan ook van een 4,7 tot een 8,5.

Huurders die toernooien organiseren of meedoen aan competitiewedstrijden hebben begrijpelijk meer behoefte aan horecagelegenheid en een publieksruimte dan huurders die dit niet doen zoals bijvoorbeeld scholen.

Van alle huurders vindt 31% dat ze teveel huur betalen voor de kwaliteit die ze krijgen, maar de meeste huurders, 68% zijn tevreden en vinden de huurprijs redelijk.

Alle uitkomsten van het onderzoek staan in de nota Evaluatie tevredenheid huurders gemeentelijke sportaccommodaties Helmond.

Nota Evaluatie tevredenheid huurders gemeentelijke sportaccommodaties Helmond.

Voor meer vragen of informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met de afdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente Helmond, mevrouw W.Timmers, tel. 0492-587184, email-adres: w.timmers@helmond.nl .