Leefbaar Rotterdamdonderdag, augustus 07, 2008

Enorme toename aantal auto-inbraken

De cijfers liegen er niet om, maar liefst 1500 auto-inbraken meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Nadat eerder al bekend werd dat er fors meer fietsen gestolen werden, zijn ook autobezitters in de Maasstad veel vaker de klos. Hennie van Schaik stelt voor om parkeercontroleurs tijdelijk te laten patrouilleren op hotspots, in plaats van parkeerbonnen te schrijven.

Vorig jaar werden er in de periode tot en met juni zon 5700 autos opengebroken, dit jaar zijn het er al 7200. Het zijn cijfers die maar weer eens onderstrepen dat het met de veiligheid in Rotterdam allerminst best gesteld is. Leefbaar Rotterdam wil dat deze en andere vormen van criminaliteit, die het woon- en werkplezier van duizenden Rotterdammers vergallen, weer tot een absolute collegeprioriteit gaan behoren. Hier lijkt het vooralsnog niet op. De enorme toename aan auto-inbraken is al bijna een jaar aan de gang en van collegezijde is er geen noemenswaardig initiatief gekomen om dit een halt toe te roepen.

Leefbaar Rotterdam pleit er voor om op zeer korte termijn mensen van stadstoezicht, die belast zijn met parkeercontrole, te laten patrouilleren op zogenaamde inbraak hotspots. Dat dit dan even ten koste gaat van capaciteit om parkeerbonnen te schrijven, nemen wij graag voor lief. Dat Rotterdammers op veel plaatsen moeten betalen om te mogen parkeren is al vervelend genoeg, om vervolgens te moeten constateren dat er ook nog is ingebroken, maakt het wel erg wrang.

Leefbaar raadslid Hennie van Schaik stelde hierover aan het college schriftelijke vragen.
Klik hier voor de schriftelijke vragen