Samenwerking Atradius Collections met Flevum-Loenermark in China

AMSTERDAM, August 7 /PRNewswire/ --

- Driekwart van Chinese exporteurs schrijft buitenlandse facturen af Atradius Collections heeft, nu China een steeds belangrijkere markt vormt, als eerste internationale incassobedrijf een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een business partner in China: Flevum-Loenermark in Nanjing. Via intermediair Flevum-Loenermark gaat Atradius Collections - een business unit van kredietverzekeraar Atradius - de onbetaalde rekeningen van Chinese exporteurs op buitenlandse afnemers innen. Meer dan 75 procent van de Chinese exporteurs schrijft facturen op buitenlandse klanten af, onder meer door taalbarrières en een inaccurate boekhouding.
Bovendien gaat Atradius Collections samen met Flevum-Loenermark Chinese exporteurs adviseren over efficiënte creditmanagementoplossingen om hun cashflow te verbeteren en het aantal onbetaalde uitstaande buitenlandse rekeningen te verminderen. Voor Chinezen zijn betalingstermijnen van 180 dagen tot een jaar geen uitzondering. Atradius Collections gaat alleen de onbetaalde Chinese facturen op buitenlandse afnemers via Flevum-Loenermark incasseren. In China zelf is het officieel niet toegestaan om lokale incasso's uit te laten voeren door een onafhankelijk incassobedrijf - enkel advocatenbureaus zijn hiertoe gewettigd.
Atradius Collections verwacht op termijn een incasso inflow van circa 1 miljoen euro per maand van onbetaalde buitenlandse facturen van Chinese exporteurs via Flevum-Loenermark. Raymond van der Loos, directeur van Atradius Collections, hoopt dat de samenwerking met Flevum-Loenermark een eerste stap zal zijn om zakelijk verder voet aan de grond te krijgen in China en Azië.
Over de Atradius Groep
De Atradius Groep biedt kredietverzekeringen, borgstellingen en incassodiensten en is actief in meer dan 40 landen. Met premie-inkomsten van in totaal 1,8 miljard euro en een marktaandeel van 31 procent van de kredietverzekeringssector dragen de producten bij aan de groei van bedrijven wereldwijd door hen te beschermen tegen het risico van wanbetaling bij het verkopen van producten en diensten op krediet. Met 160 kantoren heeft zij toegang tot kredietinformatie van meer dan 52 miljoen ondernemingen op basis waarvan 22.000 kredietlimietbeslissingen per dag genomen worden. Over Atradius Collections
Atradius Collections heeft meer dan 400 medewerkers en beschikt wereldwijd over 16 kantoren, ondersteunt 12.000 klanten en verwerkt 27 miljoen transacties per jaar. Met inkomsten van 48,2 miljoen euro in 2007 bieden de incassospecialisten van Atradius Collections klanten lokale kennis van zaken aan via één wereldwijd proces en IT-platform. http://www.atradiuscollections.com
http://www.atradius.com
Voor meer informatie (