Openbaar Ministerie

In beroep tegen beslissing raadkamer

Roermond, 7 augustus 2008

De officier van justitie is in beroep gegaan tegen het opheffen van de voorlopige hechtenis van een 46-jarige man uit Venlo. De man die wordt verdacht van poging doodslag, werd vorige week donderdag door de raadkamer in Roermond op vrije voeten gesteld. De raadkamer heeft daarbij overwogen dat een beroep op noodweer dan wel noodweerexces door de verdachte bij de inhoudelijke behandeling van de zaak niet bij voorbaat kansloos is. Het beroep op noodweer zou volgens de raadsman van de verdachte onderbouwd worden door een aantal ontlastende verklaringen die zich niet in het dossier bevinden.

De officier van justitie is het niet eens met deze beslissing van de raadkamer en heeft daarom beroep aangetekend bij het hof in Den Bosch. Volgens de officier is er geen sprake van noodweer of noodweerexces. Dat blijkt volgens de officier ook niet uit de verklaringen waar de raadsman naar verwees. Deze verklaringen zijn toegevoegd aan het dossier.

De officier zal het hof verzoeken het opheffen van de voorlopige hechtenis ongedaan te maken. De behandeling van het beroep staat op de agenda voor volgende week donderdag.