Politie Noord-Holland-Noord

Aanhoudingen lichtjesavond

Bergen, 07-08-2008 o Tijdens de jaarlijkse lichtjesavond in Bergen hebben zich woensdagnacht diverse geweldsincidenten voorgedaan waarbij aanhoudingen zijn verricht.

Een 20-jarige man uit Bergen, een 20-jarige man uit Alkmaar en een 21-jarige man uit Alkmaar werden rond 04.00 uur aangehouden op de Koninginneweg. De drie waren eerder betrokken geweest bij de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Egmond aan den Hoef op de Jan Oldenburglaan. Het slachtoffer kreeg meerdere klappen tegen zijn slaap en werd tegen zijn hoofd geschopt. Agenten werden door getuigen aangesproken en konden aan de hand van de signalementen de drie verdachten aanhouden op de Koninginneweg. Zij werden overgebracht naar het bureau in Alkmaar.

Een 20-jarige Alkmaarder werd rond 04.15 uur aangehouden ter hoogte van de ijssalon op de Breelaan. Hij had een 19-jarig meisje in haar gezicht geslagen. Bij de ijssalon was het erg onrustig. Diverse mensen waren hier met stoelen aan het gooien en aan het vechten. De jongen kon op aanwijzen van een vriendin van het meisje worden aangehouden.

Een 19-jarige man uit Warmenhuizen werd rond 03.30 uur aangehouden op de Kerkstraat voor vernieling van een politieauto. Een getuige zag dat de man een ruitenwisser van de auto afbrak. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en spuugde een agent in zijn gezicht. Door deze aanhouding ontstond een hoop tumult, wat leidde tot nieuwe aanhoudingen. Een 20-jarige man uit Bergen gaf een klap tegen een dienstvoertuig. Ook hij werd aangehouden. Een andere 16-jarige Bergenaar werd aangehouden omdat hij een agent, die collega's assistentie verleende, vastpakte en naar de grond probeerde te trekken. Er moest een andere agent aan te pas komen om de agent uit de greep van de jongen te bevrijden.

Een 23-jarige man uit Alkmaar werd aangehouden rond 03.30 uur op het Plein. Hij bemoeide zich met een aantal mensen die ruzie met elkaar hadden. Hij schopte tegen dranghekken en stompte een man met zijn vuist in het gezicht. Hierop werd de man aangehouden.

Een 20-jarige Alkmaarder werd rond 03.00 uur aangehouden op de Kleine Dorpsstraat voor belediging van een agent. De man schold de agent uit en gooide net voor zijn veiligheidsfouillering een zakje weg. In dit zakje zaten vermoedelijk verdovende middelen. De man vertoonde symptomen van harddrugsgebruik.