Nieuw-Vlaamse Alliantie


Jong N-VA steunt internationale acties voor Tibet (07/08/08)

Jong N-VA steunt het internationale protest tegen de aanhoudende onderdrukking van het Tibetaanse volk, dat wordt gehouden naar aanleiding van de opening van de Olympische Spelen in Peking.

Uit een rapport dat Amnesty International vorige week verspreidde, blijkt dat de Chinese overheid op haast geen enkel punt de beloftes heeft waargemaakt die het bij de toekenning van de Spelen had gedaan. Meer zelfs, de mensenrechtensituatie in China is er op achteruit gegaan. Dat bleek al duidelijk bij het neerslaan van de protestacties in Tibet in maart van dit jaar.

Op donderdagavond 7 augustus zullen wereldwijd om 21u kaarsjes worden ontstoken als teken van solidariteit met het Tibetaanse volk. Jong N-VA roept haar leden op om deel te nemen aan het vreedzame protest Kaars voor Tibet en zich te registreren op de webstek van het initiatief www.candle4tibet.org.

Op vrijdag 8 augustus, de dag van de openingsceremonie van de Olympische spelen, neemt Jong N-VA deel aan een vreedzame betoging voor de gebouwen van de Europese Commissie in Brussel, uit solidariteit met de slachtoffers van de Chinese repressie.

Jong N-VA betreurt het sterk dat een aantal federale en Vlaamse excellenties, die nochtans goed zijn ingelicht over de niet-nagekomen beloftes die China deed aan het IOC, er toch voor kiest om de openingsceremonie te gaan bijwonen. Onze politici moeten de Chinese overheid onder druk blijven zetten om de mensenrechten in hun land te verbeteren.

Auteur:
Bas Luyten
Algemeen voorzitter Jong N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Bas Luyten
Telefoon: 0479/32 69 29
Fax: 02/217 35 10
E-post: sebastian.luyten@n-va.be
Url: www.jongnva.be