KNWV

Nieuwsbericht

7-8-2008

Jong Nederlands zeilteam in Goldfleet WK RS Feva

Terwijl in Qingdao de Olympische zeilers strijden om eeuwige roem zijn de toekomstige helden in Gotenburg (Zweden) het wereldkampioenschap RS Feva aan het varen.

Vijf jonge Nederlandse teams zijn afgelopen donderdag samen met trainer/coach Jeroen Honig vertrokken naar het hoge noorden om zich aldaar te kwalificeren voor het wereldkampioenschap RS Feva. De kwalificatiewedstrijden zijn gevaren en alle vijf de teams hebben zich geplaatst. Team Aquavitesse1 (Dewi Couvert en Maxime Jonker) starten in de Goldfleet, de hoogste klasse. De overige vier teams starten in de Silverfleet (de tweede klasse).

De teams bestaan uit twee personen en varen in de RS Feva XL, een tweemans zwaardboot. De boot is standaard getuigd met grootzeil, fok en genaker. De wedstrijden worden gevaren op zee, wat een geheel nieuwe ervaring is voor de teams. Toch laten ze zich niet gek maken en varen dapper mee in het veld van 110 boten. En dat voor teams waarvan de deelnemers tussen de 11 en de 16 jaar oud zijn. We kunnen dus wel zeggen dat we hier met de toekomst te maken hebben!

Er worden nog tot 7 augustus wedstrijden gevaren, voor een
gedetailleerd verslag kunt u kijken op www.aquavitesse.nl