Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Nicolaistraat, Den Haag

Den Haag 7 augustus 2008

Brand in woning door wasdroger

Den Haag- Vermoedelijk als gevolg van een defecte wasdroger is vanmorgen rond elf uur brand ontstaan in een woning aan de Nicolaistraat.
Twee brandwachten liepen o.a. als gevolg van de hoge temperaturen in de woning warmtestuwing op. Ze zijn ter plaatse door ambulance personeel nagekeken en voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Later op de dag keerde zij weer terug en konden hun werkzaamheden hervatten.

De woning bestaande uit vier bouwlagen en zolder werd door twee gezinnen bewoond. De bewoners van de 1e , 2e en zolderetage waren tijdens het ontstaan van de brand niet thuis. Toen de bewoners thuis kwamen zagen zij al vlammen op de 2e etage. De bewoner heeft de brandweer gebeld en vervolgens de elektriciteit nog uitgeschakeld maar kon verder niets doen.

Bij aankomst van de brandweer waren ook de naastgelegen panden al leeg en sloegen de vlammen aan de voor-en achterzijde op de 2e en zolderetage al naar buiten. Deze etages werden hoofdzakelijk gebruikt voor slaap en opbergruimte. Naast de in brand staande woning stond een duiventil met een tiental duiven in de hokken die door de rook werden bedreigd. De duiven zijn door de brandweer vrijgelaten. Ook zijn twee katten uit de naastgelegen woning gehaald en overgedragen aan de dierenambulance.

De twee etages brandden volledig uit. De ondergelegen woningen liepen ernstige waterschade op.De naastgelegen woningen liepen rookschade op.

De schade bedraagt circa 350.000 euro.