HLBF bedroeft om ANTI HOMO TOP 100.

BREDA/ORANJESTAD NA/A -De Homo LesBische Federatie Nederland (HLBF) gaat aangifte doen tegen het Arubaanse radiostation RAAR FM wegens discriminatie van homoseksuelen. Dit naar aanleiding van berichtgeving op de website van De GayKrant.

Het internet-radiostation heeft een "anti-homo top 100" samengesteld om 'vol ongepaste trots en afkeer' een tegengeluid te laten horen richting BNN's Homo Top 100.

Op haar website schrijft RAAR FM: "De directie van Raar FM heeft daarom besloten om tijdens de Gaypride op zaterdag 2 augustus van 7.00 tot 19.00 de allerbeste muziek te draaien die "homo's" in de kast zou moeten jagen. Wat voor muziek dat zal zijn? Geen idee, in ieder geval geen Luv, Abba, Geer en Goor, Paul de Leeuw en Village People."

Het radiostation riep haar luisteraars op suggesties voor deze anti-homo top 100 in te sturen met als beloning de kans op 'een officieel, gloedje nieuw Raar Fm t-shirt'.

In reactie laat HLBF-voorzitter André van Wanrooij weten 'dit initiatief te betreuren'. "Zelfs al bedoeld men deze anti-homo lijst ironisch, het houdt een denken in stand waarin homoseksuelen er op z'n zachtst gezegd niet goed vanaf komen. Ik vermoed dat dergelijke initiatieven een voedingsbodem hebben gevonden in de uitlatingen van de Antilliaanse minister Leeflang inzake de gelijkberechtiging van lesbische en homoseksuele paren." aldus de HLBF-voorman.

De top 3 van deze anti-homo top 100 bestaat uit:

1) Eminem - My name is

2) Rammstein - Mann gegen Mann

3) Enfant Terrible - Prins Willem Alexander is een fl..... Links: http://www.hlbf.nl