Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam

7 augustus 2008

Ons kenmerk: 2008.4452 IW 8

Surffriday

Jonge surfers ruimen Hoekse strand op

Vrijdag 1 augustus stond het strand van Hoek van Holland in het teken van de kick-off van Surffriday. 50 enthousiaste jongeren namen deel aan de surflessen die georganiseerd werden door Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam. Na afloop werd in spelvorm nog 70 liter zwerfafval bij elkaar geraapt. Surffriday was een groot succes en krijgt de komende vier weken een vervolg.

Tijdens Surffriday krijgen jongeren voor een kleine vergoeding de mogelijkheid om kennis te maken met de surfsport. Naast de surflessen worden er diverse strandactiviteiten georganiseerd die verband houden met de surfcultuur. Eén van die activiteiten is de zogeheten "Beach Clean-up". Zeker in het Groenjaar mocht deze activiteit niet ontbreken.

Garbage Golf
Medewerkers van Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam hebben met de jongeren na afloop van de surflessen "Garbage Golf" gespeeld. Dit is een spel met een frisbee waar het oppikken van zwerfafval centraal staat. Gewapend met grote lege bakken werd er in korte tijd 70 liter zwerfafval opgeraapt. De jongeren verbaasden zich over de hoeveelheid zwerfafval die op het strand wordt achtergelaten. "Naast de prullenbakken vind je het meeste afval, ze nemen niet eens de moeite om het er in te gooien!" riep één van de jongeren.

De Surffriday worden georganiseerd door Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam, de surfschool Hoek van Holland en Quiksilver Airtime in het kader van Get HOEKT! Get HOEKT is één van de Rotterdamse zomerfestivals.

De volgende Surffridays staan gepland op: vrijdag 8 augustus, 15 augustus, 22 augustus en 29 augustus 2008.

Groenjaar 2008
In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooie schone groene stad na 2008. Zie ook www.groenjaar.nl.Ingezonden persbericht