Ministerie van Defensie

07-08-2008 16:57

FRANS OMLT ARRIVEERT IN URUZGAN

De Franse OMLT'ers zijn gearriveerd op Kamp Holland en hun voertuigen worden door Nederlandse ISAF-militairen afgetankt. - Foto: Richard Frigge/AVDD

Het Franse Operational Mentor and Liaison Team (OMLT) voor Uruzgan is vandaag aangekomen op Camp Hadrian in Deh Rawod. Afgelopen dinsdag zijn de Fransen aangekomen op Kamp Holland in Tarin Kowt. Vanuit Kandahar waren ze onder Nederlandse begeleiding verplaatst in een konvooi van 94 voertuigen.

In het konvooi reden twee Nederlandse verkenningspelotons mee en één verkenningspeloton van het Afghaanse leger en een Nederlands gemotoriseerd infanteriepeloton. De rij voertuigen vulde zich verder met Scaniaâs van het Logistic Support Detachement en Afghaanse jingletrucks. âDe voertuigen van de Fransen zelf zijn deel geweest van het logistieke deel van de âtreinââ, vertelt kapitein Ralph, commandant van het konvooi. âDaarmee zorgden ze voor de bescherming van de jingletrucks en logistieke voertuigen van de Afghan National Army. Het was één van de grootste konvooien die de laatste jaren in Regional Command South heeft gereden. We hadden zoân 7 kilometer wegbezetting.â

Het grote konvooi komt Kamp Holland oprijden. - Foto: Richard Frigge/AVDD

Frankrijk zet het OMLT-team binnenkort in vanaf Deh Rawod, ter ondersteuning van de infanterie-kandaks (bataljons) van het Afghaanse leger.

Vanaf november levert ook Australië een OMLT, waardoor de ISAF-ondersteuning in Uruzgan volledig gevuld blijft. Begin 2009 volgt nog een team uit Hongarije.

Gerelateerde links:
International Security Assistance Force (ISAF)