Gemeente Boxtel


Minder laden en lossen in het Centrum

De discussie om het winkelend publiek niet op de drukste tijden met logistiek verkeer lastig te vallen loopt al even. Inmiddels zijn besluiten genomen. Er is nu niet gekozen voor een verbod van inrijdend verkeer op woensdag, vrijdag en zaterdag in de Kruisstraat en Rechterstraat, maar het Citymanagement en de gemeente Boxtel doen een dringend beroep op ondernemers om vrachtwagens niet te laten laden en lossen op drukste winkeltijden in het Centrum van Boxtel.

Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php
Gaande de jaren is het Centrum van Boxtel meer en meer verkeersluw gemaakt. Het effect ervan is dat het Centrum heel veel winkelend publiek trekt, dat geniet van wat winkels en horeca in het hart van Boxtel te bieden hebben. Soms kun je bijna over de koppen lopen. Met recht: gezellig druk.
Op die momenten is het heel hinderlijk als er vrachtwagens de Kruisstraat, Rechterstraat of Stationsstraat inrijden om te laden en te lossen. Er zijn bij de Kruisstraat, Rechterstraat en Stationsstraat borden geplaatst met daarop de tijden waarin laden en lossen niet gewenst is. Voor deze maatregel geldt een proeftijd van een jaar.Waar en wanneer?
Vrachtwagens wordt verzocht niet te laden en lossen op de volgende plaatsen:het gedeelte van de Rechterstraat vanaf de Rozemarijnstraat tot aan de kruising Molenstraat / Prins Hendrikstraat Kruisstraat het gedeelte van de Stationsstraat tussen de kruising Molenstraat / Prins Hendrikstraat en de Prins Bernhardstraat.Dit geldt op de volgende dagen en tijden:woensdag, 11.30 - 18.00 uurvrijdag, 11.30 - 20.00 uurzaterdag, 11.30 - 18.00 uurEen aantrekkelijk Centrum
Laden en lossen was tot 1 augustus op alle tijden in Boxtel nog gewoon mogelijk. Dat is gemakkelijk voor de ondernemers in het Centrum. Helaas geeft het overlast voor het winkelend publiek. Daarom doen gemeente en Citymanagement Boxtel een dringend beroep op ondernemers om vrachtwagens niet meer te laten laden en lossen tijdens de drukste winkeltijden op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. Ondernemers worden opgeroepen hun leveranciers hiervan op de hoogte te stellen. Zo kan het verblijfsklimaat een impuls krijgen en wordt het Centrum nog weer aantrekkelijker voor het winkelend publiek. Advies Citymanagement
De oproep aan ondernemers wordt gedaan na overleg met belanghebbenden en na advisering van Citymanagement Boxtel. Om ondernemers en leveranciers hierop voor te bereiden zijn enkele weken geleden al gele waarschuwingsborden geplaatst. Na een proefperiode van maximaal één jaar zal de werking worden geëvalueerd door gemeente en Citymanagement Boxtel.

07-08-2008


Gemeente Boxtel
Burgerzaken is vandaag open
van 9:00 tot 12:30 uur.
0411 - 655 911
gemeente@boxtel.nl