Circuit Park Zandvoort


---

---

RTL GP Masters of Formula 3 wederom op Circuit Zolder

De "RTL GP Masters of Formula 3", de enige onderlinge krachtmeting in Europa tussen de beste Formule 3-coureurs uit de diverse competities, wordt dit jaar opnieuw gehouden op het Circuit Zolder in België. Tijdens het weekend van 8 t/m 10 augustus is de internationale Formule 3-elite te gast in Zolder. In het bijprogramma zullen de toonaangevende raceklasses uit het "Dutch Power Pack" optreden, alsmede de Northern European Cup Formula Renault 2.0. Bandenleverancier Kumho heeft zich wederom als sponsor aan het evenement verbonden.

"Natuurlijk is er nog steeds sprake van een noodoplossing, want, zoals de naam al aangeeft, horen de Masters gewoon thuis op Zandvoort", zegt Erik Weijers, C.O.O. van Circuit Park Zandvoort. "Op Zandvoort is ooit het idee voor de Masters ontstaan en hier heeft het evenement sinds 1991 zijn rijke traditie opgebouwd. Vanwege het beperkte aantal geluidsdagen dat wij in Zandvoort tot onze beschikking hebben, moeten we echter noodgedwongen uitwijken naar Zolder. Overigens niets dan lof voor de faciliteiten en de medewerking aldaar, wat dat betreft is Zolder zeker het best mogelijke alternatief."

Weijers toont zich verheugd over de ondersteuning van Kumho, waarmee een al jarenlang bestaande samenwerking wordt voortgezet. "In Kumho hebben we een sterke partner die ons op allerlei fronten daadkrachtig ondersteunt", verklaart hij. "Na het evenement van vorig jaar heeft Kumho opnieuw zijn vertrouwen uitgesproken in de kracht van de Masters en daar zijn we erg blij mee."

Tijdens de "RTL GP Masters of Formula 3" komen de beste rijders uit de Formule 3 Euro Series en het Brits Formule 3-kampioenschap tegen elkaar uit. Het is de enige onderlinge krachtmeting gedurende het seizoen in de beide klasses, waardoor de vergelijking tijdens de Masters extra interessant is. Succes tijdens de Masters is een belangrijke steun in de rug voor jonge coureurs op weg naar de top. Oud-Masters-winnaars als David Coulthard, Pedro Lamy, Jos Verstappen, Norberto Fontana, Takuma Sato, Christian Klien en Lewis Hamilton brachten het allemaal tot in de Formule 1. Ook de winnaar van vorig jaar, de Duitser Nico Hülkenberg, werd opgemerkt door de teams in de hoogste divisie van de autosport. Hij is tegenwoordig testrijder voor het Williams F1-team, maar rijdt daarnaast nog een jaar in de Formule 3 Euro Series. Naar alle waarschijnlijkheid komt hij dus terug tijdens de Masters om zijn titel te verdedigen. Dat is iets wat tot dusver in de historie van het evenement slechts eenmaal gebeurde: Fabio Carbone, de winnaar van 2002, was er ook in 2003 weer bij.

Naast de Formule 3 komen ook de klasses uit het Dutch Power Pack in actie op Zolder. Hierbij gaat het om de Samsung BMW 130i Cup, de Formido Swift Cup, de Dunlop SportMaxx Clio Cup, de Formule Ford en de nieuwe Toerwagen Diesel Cup, aangevuld met de altijd spectaculaire Benelux Racing League (BRL) en de Northern European Cup Formule Renault 2.0.