Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Heden zijn toegetreden tot het bestuur van de NVAS, de beroepsorganisatie van subsidieadviseurs, de heren Sander Spijker en Marko Eimers. De heer Spijker heeft binnen het bestuur het aandachtsgebied Vaktechniek en opleiding, terwijl de heer Eimers zich met name bezig gaat houden met PR en Communicatie.

Op de vraag: Waarom de NVAS en toetreden tot het bestuur?, antwoordt Sander Spijker: Het gegroeide specialisme van subsidieadviseur in de afgelopen 20 jaar verdient een aparte beroepsorganisatie. De doelstellingen van de NVAS spreken mij aan om het verschil te maken op het gebied van kwaliteit, transparantie en aanspreekbaar gedrag. Ten aanzien van kwaliteit richt ik mij binnen het bestuur op het onderdeel 'vaktechniek en opleiding'. Ik vind dit een belangrijke basis om als goed subsidieadviseur voor klanten te kunnen functioneren. Naast mogelijk op te zetten minors in het HBO-onderwijs en NVAS-workshops kunnen hier een bijdrage leveren .

Marko Eimers is erop gericht de NVAS tot een bekende gesprekspartner te maken op het gebied van subsidies. We hebben bij de NVAS veel deskundigheid in huis over het werkveld van subsidies en we staan voor helderheid in de markt van subsidieadvies. Het is belangrijk dat partijen in deze sector ons weten te vinden. Marko is ongeveer 11 jaar actief in het subsidie werkveld. Na zijn technisch bedrijfskundige opleiding is hij gestart als subsidieadviseur en heeft vervolgens ervaring opgedaan in internationaal subsidiemanagement in de procesindustrie.

De NVAS, voluit Nederlandse Vereniging van Adviseurs inzake subsidies en andere overheidsstimuleringsregelingen, is opgericht in 1989 en stelt zich onder meer tot doel het bevorderen en waarborgen van een kwalitatief goede en maatschappelijk deugdelijke beroepsuitoefening door de leden.
Daarnaast stelt zij zich de bevordering van het aanzien van het beroep van subsidieadviseur en de bevordering van de belangen van de leden in hun hoedanigheid van subsidieadviseur ten doel.
Tenslotte heeft de vereniging als doel op te treden als gesprekspartner voor de overheid, en daarbij ervaringen en wensen met betrekking tot subsidies aan de orde te stellen.
De NVAS streeft naar verhoging van het kwaliteitsniveau door informatiebijeenkomsten en interne kennisuitwisseling. De vereniging telt nu ruim 100 leden



Ingezonden persbericht