Ingezonden persbericht

Steeds meer jongeren spelen online poker
Volgens pan-Europees onderzoek neemt het aantal online pokerspelers tussen
18-24 jaar significant toe

Montreal, 8 augustus 2008 - Everest Poker heeft Jupiter Research voor het tweede opeenvolgende jaar opdracht gegeven een pan-Europees onderzoek uit te voeren om de demografische- en gedragskenmerken van de pokergemeenschap in kaart te brengen. Bijna 3.000 pokerspelers in 15 Europese landen1, waaronder Nederland, en Japan deden mee aan het online onderzoek.

Volgens de resultaten is er in heel Europa een verschuiving merkbaar in de leeftijd van online pokerspelers. Vooral de groep in de leeftijdscategorie 18-24 jaar is groeiende. Deze groei is vooral opmerkelijk in landen als Duitsland (van 17% in 2007 naar 41% in 2008) en Zweden (van 18% in 2007 naar 25% in 2008). Ook in Nederland is het aantal jonge pokerspelers toegenomen: de groep in de leeftijdscategorie 18-24 jaar is gegroeid van 27% naar 29%. Niet alleen de jeugdige Nederlanders houden van een spannend potje poker. Het is namelijk opvallend te noemen dat de groep pokerspelers tussen 25-34 jaar in Nederland ook is toegenomen: van 27% naar 34%.

Nederlandse pokerspeler speelt bijna 6 dagen per maand online poker
De Nederlandse pokerspeler is gemiddeld 34 jaar oud en speelt 5,6 dagen per maand online poker. Bijna de helft van de respondenten is minimaal een keer per week online te vinden voor een spelletje poker. Hiermee is de Nederlandse pokerspeler vrij gemiddeld te noemen. De Italiaanse respondenten zijn vooral veel en vaak te porren voor een online pokerspel: zij spelen maar liefst 9,4 dagen per maand online poker. De Zweden spelen 'slechts' 3,6 dagen per maand online poker.

Waarom spelen Nederlanders online poker?
* Omdat het leuk is (70%).
* Omdat ik via internet op elk moment kan pokeren (48%).
* Ik vind het leuk om via internet met andere spelers te pokeren (39%).
* Het is gemakkelijk om online te spelen (28%).
* Ik wil zo een betere pokerspeler worden (25%).

Wat zijn opvallende resultaten uit andere landen?
* In België speelt 22% online poker uit verveling.
* In Zweden speelt maar liefst 69% online poker met werkelijk geld. In Nederland bedraagt dit percentage slechts 33%.
* Hongaarse en Poolse pokerspelers zijn met gemiddeld 27 jaar de jongste spelers. Zweedse spelers zijn met gemiddeld 36 jaar de oudste spelers.

Everest Poker, dat wereldwijd vierde staat op de lijst van populairste onlinepokerrooms*, probeert met dit onderzoek beter inzicht te krijgen in wat de Europese pokeraar beweegt. Everest Poker is een van de weinige onafhankelijke pokerrooms die geen deel uitmaken van een netwerk en is daarnaast de exclusieve licentiehouder van zijn pokersoftwaretechnologie. De pokerroom geldt als een van de drie populairste pokersites in Europa en vestigde op 15 januari 2007 een record, toen maar liefst 31.992 spelers tegelijkertijd pokerden via de site.

Over Everest Poker
Everest Poker is een van de weinige onafhankelijke pokerrooms die geen deel uitmaken van een netwerk en is daarnaast de exclusieve licentiehouder van haar pokersoftwaretechnologie. De pokerroom geldt als een van de drie populairste pokersites in Europa. Everest Poker besteedde als een van de eerste in Europa aandacht aan de Europese pokergemeenschap door een unieke en aantrekkelijke omgeving te bieden aan Europese spelers. Zij sponsort diverse belangrijke pokertoernooien in o.a. Duitsland en Frankrijk en organiseert satellietkwalificatietoernooien voor een aantal van de belangrijkste pokerevenementen in Europa. Inspelend op de vele niet-Engels sprekende pokerspelers over de wereld, heeft Everest Poker haar pokersoftware volledig vertaald in 11 talen. Daarnaast biedt Everest Poker spelersupport aan in 16 talen. Everest Poker is eigendom van Ultra Internet Media. Voor meer informatie kunt u naar: www.everestpoker.net.

1 België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Japan, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland

* Volgens recente cijfers op www.pokersitescout.com

-Einde bericht-

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht