Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 8 augustus 2008

Vrijwilligers gezocht voor uitdagende taak in de natuur

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen binnenkort voor hun maatschappelijke stage kiezen voor werken in natuur en landschap. Om dat mogelijk te maken start Landschap Noord-Holland in het najaar van 2008 met het aanbieden van stages voor geïnteresseerde jongeren. De begeleiding gebeurt deels door vrijwilligers. Daarom is Landschap Noord-Holland in de hele provincie op zoek naar mensen die jongeren enthousiast voor de natuur willen maken.

Landschap Noord-Holland biedt de leerlingen een inspirerende en uitdagende klus op bijzondere plekken. De leerlingen zullen deze stage als een bijzondere tijd ervaren. Van de vrijwillige mentoren wordt verwacht dat zij de leerlingen begeleiden bij hun maatschappelijke stage. Ervaring met natuur- en landschapsbeheer is een pré maar niet noodzakelijk. Voordat de nieuwe vrijwillige mentoren aan de slag gaan met leerlingen, krijgen zij een opleiding, maar ook daarna worden ze ondersteund door de medewerkers van Landschap Noord-Holland.

Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze scholen bezoeken om de leerlingen voor te bereiden, de praktische zaken voor het veldwerk regelen zoals het vervoer van gereedschap en de groepjes jongeren begeleiden tijdens het veldwerk. Landschap Noord-Holland zorgt voor opleiding op maat, werkkleding, veiligheidslaarzen en een passende onkostenvergoeding. Het leukste van deze vrijwilligersbaan is het werken op de mooiste plekken van Noord-Holland en natuurlijk de inspirerende contacten met jongeren. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, bel dan met René Faber of Lidy Zeinstra, 0251-362736.