Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Alblasserdam, 5 augustus 2008

Zeeuwse verhuizers nu barometerspecialisten
Personeel Mondial Vogel Verhuizingen specialiseert zich in veilig barometertransport

Het Europese verbod op kwikbarometers verandert het barometervervoer. Verhuizers van Mondial Vogel Verhuizingen in Middelburg volgden daarom onlangs, als eersten in Nederland, een cursus om zich te specialiseren in het veilig verhuizen van deze kostbare meetinstrumenten.

In samenwerking met Focus Optiek/De Weerwinkel ontwierp het Zeeuwse verhuisbedrijf de unieke cursus 'Barometers verhuizen'. Daarvoor zijn er genoeg redenen: niet alleen is het transport van de instrumenten een specialisme, ook de vraag (voornamelijk van veilinghuizen, maar ook van particulieren) om barometers te verhuizen neemt toe. Ook komen er door de nieuwe wetgeving andere soorten barometers op de markt. Mondial Vogel Verhuizingen is het eerste verhuisbedrijf in Nederland dat haar personeel deze cursus aanbiedt.

Roland Hulshof gaf onlangs de eerste vijf verhuizers uitleg alles over de werking, herkenning en het vervoer van barometers. De eigenaar van Focus Optiek/De Weerwinkel introduceerde tijdens de cursus eveneens een - door hemzelf ontworpen - speciale verhuiskist om barometers mee te transporteren. Sinds het Europees Parlement in 2007 het produceren van kwikbarometers verbood, maken fabrikanten andere, wel milieuvriendelijke barometers. In de door Hulshof geproduceerde verhuiskisten kan het verhuisbedrijf alle soorten barometers beter en veiliger verhuizen dan tot voor kort.

De vijf verhuizers zijn nu specialisten in het verhuizen van barometers. Met de opgedane kennis weten zij hoe de meetinstrumenten vervoerd moeten worden. In de toekomst zullen daarom ook de andere verhuizers van Mondial Vogel Verhuizingen de cursus volgen.

Mondial Vogel Verhuizingen, sinds 1928 gevestigd in Middelburg, is in Zeeland niet alleen de grootste projectverhuizer, maar in de provincie ook de grootste verhuizer van zorginstellingen. Bovendien is het bedrijf gespecialiseerd in het verhuizen van kunst (arthandling) en museale transporten. Sinds 2007 beschikt Mondial Vogel Verhuizingen over een Inboedelhotel®, waar zowel particulieren als bedrijven hun goederen in kunnen opslaan. Mondial Vogel Verhuizingen was in 1990 tevens een van de initiatiefnemers van Mondial Movers, het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven.

Noot voor de redactie (