Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Imation één van eerste aanbieders externe 2.5" hard drive 500GB

Apollo Portable Hard Drive 500GB vanaf nu verkrijgbaar

Hoofddorp, 8 augustus 2008 - Imation introduceert als één van de eersten een 2.5" externe hard disk drive met een opslagcapaciteit van 500GB. De lichtgewicht en stijlvol vormgegeven drive met details in chroom biedt ruime opslagruimte voor de opslag en back-up van foto´s, muziek en video´s. Dankzij zijn ultradunne vormgeving en compact formaat weegt de Apollo slechts 250 gram en past hij precies in de handpalm. De drive komt tegemoet aan de behoeften van zowel consumenten als zakelijke gebruikers, waardoor hij door beide doelgroepen zeer enthousiast wordt ontvangen.

Technische specificaties
Imation levert de Apollo Portable Hard Drive met de eenvoudig te installeren en te gebruiken ´Total Media Backup-software´. De Apollo is geschikt voor een back-up van alle typen digitale bestanden. De drive is ontworpen voor zowel de pc als de Mac en voor desktops en laptops. Back-ups maken, programmeren, synchroniseren- en herstellen; alle functionaliteiten kunnen met één muisklik in werking gezet worden. De hard drive werkt zonder batterijen of externe stroomtoevoer, voor ultiem gemak tijdens het reizen. Een blauw LED-licht geeft het aan als er gegevensuitwisseling plaats vindt, zodat duidelijk is wanneer de back-up is voltooid.

Branko Domic, Brand Manager bij Imation, zegt: "Imation heeft zijn succesvolle Apollo Hard Drive lijn uitgebreid met een hogere capaciteit om gebruikers nog meer flexibiliteit te geven als het gaat om hun wensen voor persoonlijk en zakelijk gebruik. We zijn verheugd om als één van de eersten op de markt deze superslanke hard drive van zo´n hoge capaciteit aan te kunnen bieden. We komen hiermee tegemoet aan de toenemende vraag van consumenten als het gaat om toegang tot belangrijke documenten, muziek en video´s terwijl ze onderweg zijn."

Prijs en beschikbaarheid
De op 2,5-inch hard- drivetechnologie gebaseerde Apollo Portable Hard Drive van 500GB is vanaf heden verkrijgbaar voor 199 euro (excl. BTW) bij de erkende wederverkopers en via het internet. De Apollo is tevens verkrijgbaar in 160GB, 250GB en 320GB. Ga voor gedetailleerde productinformatie naar www.imation.eu en voor verkooppunten naar www.imation.nl/verkooppunten. Hoge resolutie afbeeldingen van de Apollo Portable Hard Drive zijn te vinden op: http://images.imation.eu, zoek op ´Apollo´.

PublieksWerk / Imation

Over Imation
Imation is een toonaangevende internationale ontwikkelaar en verkoper van oplossingen die mensen in staat stelt digitale informatie vast te leggen, te bewaren en ervan te genieten. Onze hoogwaardige portfolio van digitale opslagmedia, audio- en video-elektronica en accessoires bereikt klanten door middel van een krachtig wereldwijd distributienetwerk. Imation is een bedrijf met een sterke vertegenwoordiging in zowel de zakelijke als consumenten markt.

Imation's wereldwijde merkenportfolio, omvat naast het Imation-merk, ook het merk Memorex, een van de meest algemeen erkende namen in de sector consumentenelektronica, beroemd door de slogan: "Is it Live or is it Memorex?" en het XtremeMac merk. Imation is ook de exclusieve licentiehouder van TDK Life on Record, één van 's werelds toonaangevende opnamemedia merken. Extra informatie over Imation is beschikbaar op http://www.imation.nl.

Imation, het Imation logo, Apollo, Memorex, het Memorex logo, "Is it Live or is it Memorex?" en XtremeMac zijn handelsmerken van Imation Corp. en haar dochterondernemingen. Het TDK Life on Record logo is een handelsmerk van TDK Corporation. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Meer informatie:
Persberichten en achtergrondinformatie zijn te vinden op www.imation.nl. PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
t: (020) 486 21 39
e: imation@publiekswerk.nl


---- --