Suitsupply in Beijing

08/08/2008 12:55

PR Newswire

AMSTERDAM, August 8 /PRNewswire/ --

- Suitsupply, supplier van het Officiële Olympische tenue, is met een groot team van medewerkers en kleermakers tijdens de Spelen in Beijing aanwezig.

"Wij zijn waanzinnig trots dat we een kleine bijdrage kunnen leveren aan dit fantastische sport evenement. We denken dat we er goed in geslaagd zijn de Nederlandse Olympische equipe in dit tenue een stijlvolle en opvallende entree te laten maken in Beijing," aldus Wouter de Keizer van Suitsupply.

Suitsupply kleedt de voltallige Nederlandse equipe van de Olympische en Paralympische Spelen en is maandenlang bezig geweest om 650 mannen en vrouwen een perfect zittend pak aan te meten. Geen makkelijke opgave als je weet dat tussen het moment van het opmeten en de uiteindelijke uitlevering van het pak sommige sporters enorm van postuur kunnen veranderen door de intensieve training.

"Uit ervaring weten we, dat het bij zulke omvangrijke projecten, voor negentig procent goed gaat bij de uitlevering in Nederland. Het gaat er echter om dat iedereen er in Beijing, op de openingsceremonie en tijdens huldigingen, er 100 procent perfect uitziet. Daarom zijn we met een voltallig team inclusief kleermakers in het Holland Heineken House (HHH) aanwezig om voor de sporters, die nog zijn aangekomen of afgevallen, op het laatste moment aanpassingen te doen op zijn of haar pak. Op deze manier zijn we er zeker van dat àlle sporters er goed uit zien."

Suitsupply is in Beijing niet alleen als kleermaker voor het Olympische team bezig, ook is er in het HHH een volledige Suitsupply Olympic Merchandise winkel ingericht. Hier zijn onder andere de officiële poloshirts en afgeleiden van het officiële Olympische tenue te verkrijgen.

"We denken dat mensen die naar Beijing komen het leuk vinden om als supporter van onze Nederlandse equipe herkend te worden of een Olympisch aandenken mee willen nemen voor thuis", aldus de Keizer.

De Suitsupply winkel in het HHH is anders dan andere Suitsupply winkels. Zo zijn er veel minder pakken te vinden. Het belangrijkste verschil zit in de inrichting van de winkel:

"Deze winkel is eigenlijk één brok nationalisme, wat tijdens deze gelegenheid wel mag", zegt de Keizer. "Zo is de hele vloer opgebouwd uit rood-wit-blauwe banen en vind je aan de muren gigantische posters van Nederlandse Olympische sporters, gekleed in het Olympische pak, die vol trots de Nederlandse vlag dragen."

http://www.suitsupply.com
Persvoorlichter in Beijing: Wouter de Keizer, wdekeizer@suitsupply.com. Vanaf 19 augustus a.s. is Fokke de Jong (CEO) aanwezig in Beijing en beschikbaar voor interviews. Suitsupply b.v., Joop Geesinkweg 222-224, 1096 AV Amsterdam, +31-(0)20 6533534, fpeters@suitsupply.com






-