Ingezonden persbericht


CNN VERSLAAT OLYMPISCHE SPELEN 2008 OP TELEVISIE, ONLINE EN VIA MOBIEL

CNN doet de komende weken uitgebreid verslag van de Olympische Spelen in Beijing, ongetwijfeld nu al de meest bekeken, bediscussieerde en geanalyseerde Olympische Spelen ooit. CNN zal ruim drie en een halve week uitgebreid (live) verslag doen vanuit de Chinese hoofdstad via televisie, online en mobiel. Onder leiding van het CNN bureau , dat sinds 1986 in Beijing is gevestigd, zal met een groot aantal correspondenten waaronder John Vause, Anjali Rao, Jaime FlorCruz, Larry Smith en Mark McKay 's werelds grootste sportevenement vanuit iedere hoek worden belicht voor een publiek van meer dan 220 miljoen huishoudens in de gehele wereld.

In het kader van 'Countdown Beijing' 's zullen in de aanloop naar de spelen CNN-correspondenten John Vause en Anjali Rao dagelijks programma's presenteren met speciale reportages o.a. over de uitgebreide veiligheidsmaatregelen en de 500.000 veiligheidsbeambten die zullen worden ingezet om de Spelen vlekkeloos te laten verlopen; het enthousiasme van het Chinese volk nu de Spelen steeds meer naderen; de zorgen over de effecten van de luchtvervuiling op de atleten en de bezoekers; de zorgen rondom doping; de gastvrijheid van de inwoners van Beijing die hun huizen openstellen voor toeristen. De speciale reportages zullen ook te zien zijn op www.cnn.com/olympics .

Als onderdeel van 'Countdown Beijing', zal in het in Hong Kong geproduceerde programma 'Talk Asia' diepte-interviews brengen met Olympische helden als the Houston Rockets, de Chinese basketball superstar Yao Ming, voormalig Britse atleet Sebastian Coe en de internationaal vermaarde artiest (en directeur van het Olympisch vuurwerk) Cai Guo-Qiang. CNN spreekt ook met onbekende 'helden' als taxi chauffeurs, toeristen en souvenirverkopers.

Vanaf de officiële opening op 8 augustus zullen correspondenten Mark Mckay en Larry Smith de kijkers van alle sportieve ontwikkelingen op de hoogte houden in live edities van CNN's sport programma 'World Sport'.

Online brengt www.cnn.com/olympics een uitgebreide reeks van exclusieve video's en verslagen vanuit China en daarbuiten. Berichten vanuit de gehele wereld en bijdragen van lokale inwoners en aanwezige atleten brengen de Olympische droom via internet tot leven.

Een nieuw onderdeel is de 'Fanzone' www.cnn.com/fanzone met video's, quizzen, interactieve spelletjes, polls, reportages etc. Sportfans kunnen via iReport foto's en video's insturen van hun ervaringen tijdens en rond de Spelen.

Daarnaast levert CNN/Sports Illustrated www.cnnsi.com, met een van de grootste sportarchieven van alle sportwebsites, iedere week meer dan 150 originele nieuwe sportverhalen.

Tot slot, om niets te hoeven missen, kan iedereen zich inschrijven voor CNN's gratis Olympische SMS service, beschikbaar via CNN Mobile vanaf 21 juli

CNN Olympische hoogtepunten op televisie

'Countdown Beijing' - Maandag 4 augustus - vrijdag 8 augustus

John Vause is gastheer van 'CNN Today' iedere dag live vanuit Beijing van 01.00-04.00 uur.

Anjali Rao zal tussen 07.00-15.00 uur regelmatig live updates geven.

Check www.cnn.com/talkasia voor meer details over exclusieve gasten.

Beijing 2008 vrijdag 8 augustus - zondag 24 augustus

'World Sport' iedere dag live vanuit Beijing om 10.30 uur

Anjali Rao doet live verslag vanuit Beijing gedurende de Spelen met special reports en updates van CNN's eigen Olympics team.


---

Noot voor de redactie (