Gemeente Papendrecht

8 augustus 2008

Voortgang schoonmaakwerkzaamheden wijk Middenpolder

Schoonverklaring
Een groot gedeelte van de wijk Middenpolder is inmiddels schoonverklaard. Dit geldt ook voor de Burgemeester Keijzerweg. De bermen direct langs de N3 worden in opdracht van Rijkswaterstaat nog schoongemaakt. De opruimwerkzaamheden op de plaats van het incident (de tennishal) zijn in overleg met de gemeente en andere instanties in opdracht van de eigenaar van de tennishal inmiddels gestart.

De wijk Middenpolder
Het gebied waarbinnen de opruimwerkzaamheden plaatsvinden staat op de bijgevoegde kaart. De asbesthoudende deeltjes die op de daken aangetroffen worden, zijn lastig te verwijderen. Dit geldt ook voor het schoonzuigen van de dakgoten.
Sinds donderdag 7 augustus worden de balkons van de flatwoningen aan de P.J. Oudstraat geïnspecteerd om vast te stellen welke balkons daadwerkelijk schoongemaakt moeten worden.

Planning
Het schoonmaakbedrijf werkt in een twee-ploegendienst. Zij beginnen 's ochtends vroeg (rond 06.00 uur) en stoppen 's avonds laat (rond 21.30 uur). Komend weekend wordt ook weer doorgewerkt. Zaterdag worden bovenstaande begin- en eindtijden ook gehanteerd. Zondag beginnen de medewerkers van het reinigingsbedrijf later (ca. 09.30 uur) en stoppen zij eerder (ca. 18.00 uur). Vanaf maandag 11 augustus wordt vanaf ca. 06.00 uur weer in twee-ploegendienst gewerkt.

Scholen
De schoolgebouwen en schoolpleinen van de Augustinusschool en 't Kofschip (locatie De Wielen) zijn schoongemaakt. Uit voorzorg wordt het complex in observatie gehouden. De schoolpleinen blijven nog afgesloten en mogen niet betreden worden. Flyers en afzetlint maken dat ter plaatse kenbaar.

Meer informatie
Voor vragen over de gevolgen van asbesthoudend materiaal voor de gezondheid staat er een medisch deskundige van de GGD Zuid-Holland Zuid klaar. Die is te bereiken via 078-6321832.

Als inwoners in hun omgeving materiaal aantreffen waarvan ze vermoeden dat het asbest kan zijn, kunnen zij dit telefonisch aan de gemeente doorgeven. Indien nodig komt de Milieudienst dan langs.

Voor meer informatie is de gemeente bereikbaar op tel. 078-6418911. Ook in het weekend kan er tussen 12:00 en 16:00 uur contact opgenomen worden met de gemeente, op het algemene nummer en op 078-6418226.

Op de website www.papendrecht.nl publiceert de gemeente actuele informatie over de situatie.

Openbare vergadering commissie van advies voor de bezwaarschriften De bezwaarschriftencommissie houdt dinsdag 12 augustus 2008 vanaf 19.30 uur een in beginsel openbare hoorzitting in het gemeentehuis van Papendrecht. Aan de orde is het bezwaarschrift dat is ingediend tegen het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht tot verlening van een bouwvergunning voor het oprichten van 28 woningen, een winkel en een parkeergelegenheid aan de Schooldwarsstraat te Papendrecht.
Het bezwaarschrift en de bijbehorende stukken liggen voor belanghebbenden ter inzage in het gemeentehuis. Indien u de stukken wilt inzien, kunt u contact opnemen met de secretaris, mevrouw mr J.J. van Opijnen. Zij is van maandag tot en met donderdag bereikbaar op telefoonnummer 06-57579645.

Meer ZomerPret bij Rommeldam
De laatste week van de zomervakantie staat traditiegetrouw in het teken van ZomerRommeldam. In de week van maandag 25 t/m vrijdag 29 augustus zijn alle kinderen van 6 t/m 14 jaar tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom in Jeugdcentrum Interval. Het thema is dit jaar `zon, zee en strand'.

Er is weer van alles te doen en te beleven in en om Jeugdcentrum Interval. Een greep uit de vele activiteiten: bloemschikken, knutselen, naaien, verven, kaarten maken, Ooit een poesje of tijger willen zijn? Je kunt je nu laten schminken. Verder kun je onder meer zelf hamer en spijkers hanteren in de timmerstraat, vlechtjes laten maken in je haren, spelletjes doen, er komt een ballonartiest en er is een echte bioscoopzaal ingericht. Kortom, een week vol zomerpret. De entree bedraagt 2,- euro per dag. Je kunt voor 0,60 euro een snoepkaart kopen voor snoepjes, limonade en een koek. Verder zijn er in het eetcafé poffertjes, tosti's, broodjes frikadel en ijsjes te koop. Op dinsdag kun je jezelf trakteren op een suikerspin.

Skaten
Op dinsdag en woensdag staat skaten in het skate -park op het programma. Op de dag zelf kun je je inschrijven voor een skate workshop. Vergeet niet je eigen inline-skates en voldoende bescherming mee te nemen.
Donderdag 28 augustus worden naast de activiteiten in Interval zelf ook in zwembad de Hooght tot ongeveer 15.00 uur activiteiten gehouden. Er is een springkussen, een stormbaan, de sport- en spelbus komt langs en de hele dag door kun je meedoen aan héél veel spelletjes. Je betaalt alleen de kosten van een zwemkaartje.

Informatie
Voor vragen over Rommeldam kun je contact opnemen met Interval, telefoon 6150993. Interval ligt aan de Lange Tiendweg in Papendrecht, naast het zwembad.

Sport- en Speldag op Cruyff Court
Vier enthousiaste bewoners van de wijk Oostpolder organiseren op eigen initiatief een sport- en speldag op woensdag 27 augustus 2008. Alle Papendrechtse kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn die middag van harte welkom op het Cruyff Court aan de Oostkil.

Initiatiefnemers Jacinta Bernardina, Ailly Luciano en Rob en Saar Houwaart hebben er zin in en vonden al een aantal Papendrechtse bedrijven bereid om op een of andere manier hun medewerking te verlenen. Een overzicht van wat kinderen onder meer kunnen verwachten: springkussens (beschikbaar gesteld door Tuincentrum Papendrecht, Opel Centrale, Klop Woonwinkel en Wok of Planet), eem voorleeshoek (verzorgd door boekhandel De Meent), een grabbelton vol verrassingen (beschikbaar gesteld door Pon Power), een hindernisbaan (beschikbaar gesteld door Vego), diverse spelattributen (beschikbaar gesteld door gemeente Papendrecht en wijkplatforms Papendrecht), de mogelijkheid op de foto te gaan (verzorgd door Foto Schievink), lekkernijen (mogelijk gemaakt door supermarkten C1000, Albert Heijn, MCD, Van Os Groente en Fruit, Bakker Klootwijk, McDonald's Alblasserdam en Prego ijs), een lunch (van Delifrance en Preventieve Bedrijfs Gezondheids Zorg) en avondeten (gesponsord door Kwalitaria). Jeugdcentrum Interval zorgt voor voldoende vrijwilligers.
Meld je voor 18 augustus aan bij S. Houwaart (tel. 078-8445583) of bij J. Bernardina (tel. 078-8449748) of mail naar info@pbgz.com en vermeld `Sport- en Speldag Cruyff Court Papendrecht', je naam en je leeftijd.
____________