Geïntegreerde CAM-oplossing binnen SolidWorks


DEN BOSCH, 20080808 -- Cadmes is de enige reseller van SolidWorks voor de Benelux die sinds kort ook CAMWorks mag leveren. CAMWorks is het best geïntegreerde CAM-systeem binnen SolidWorks: het is door dezelfde producent van DFMPro en eDrawings gemaakt. SolidWorks komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar geïntegreerde CAD/ CAM-oplossingen.

CAMWorks
CAMWorks is een gecertificeerd Goldpartner van SolidWorks: het is de eerste volledig geïntegreerde CAM-oplossing die ontworpen is om in SolidWorks te werken. De grote kracht van CAMWorks is dat de programmeur op een uiterst gebruiksvriendelijke en efficiënte wijze een NC-programma kan genereren voor zijn CNC-machine. Het kan gebruikt worden voor het aansturen van CNC-gestuurde freesmachines, draaibanken, draai-/ freescombi's en draadvonkmachines.
Als basisfunctionaliteit is CAMWorks uitgerust met Automatic Feature Recognition en Knowledge Based Machining in de vorm van een Technologie Database. Dit maakt het uniek als CAM-oplossing.

CAMWorks-gebruiker
SolidWorks-gebruiker Rob van der Waal van Van der Waal Machinery uit Etten-Leur geeft meerdere redenen waarom hij gekozen heeft voor de oplossing CAMWorks binnen SolidWorks. "Voor zowel gecompliceerd- als seriewerk, zie ik toekomst in CAM in plaats van programmeren aan de machine. We hebben meerdere CAM-systemen bekeken en kregen bij Cadmes en CAMWorks een goed gevoel. We groeien, dus willen graag investeren in tekenen en programmeren. Daarnaast is het fijn de mogelijkheid te hebben om de bijbehorende training op locatie over meerdere dagen te kunnen verspreiden".

Cadmes
Cadmes, met vestigingen in Nederland, België en Luxemburg, is leverancier van CAD/ CAM/ CAE en PDM-software en dienstverlener op het gebied van design, engineering, training, werkvoorbereiding en productie in de metaal- en kunststofindustrie. Cadmes levert onder andere SolidWorks, PDMWorks Enterprise, SmarTeam, Tacton, COSMOSWorks, CAMWorks, Cimatron en Mastercam.
Cadmes is de enige SolidWorks Certified Training & Support Provider (en PDMWorks Enterprise Certified Advanced Services Provider) voor de Benelux.





Ingezonden persbericht