Hostbasket start met hosting voor MS SQL Server 2008


Europese primeur

LOCHRISTI, 20080808 -- Hostbasket, het hostingbedrijf uit de Telenet Groep, start als eerste Europese hoster met het aanbieden van hosting en ondersteuning voor Microsoft SQL Server 2008.

Microsoft lanceerde op 6 augustus de nieuwste versie van haar SQL Server - versie 2008 (codenaam Katmai). Dankzij de intense samenwerking tussen Microsoft en Hostbasket, kan Hostbasket al vanaf de eerste dag MS SQL Server 2008 aanbieden aan haar klanten, voor dedicated servers of als onderdeel van een shared hostingpakket.

Nieuwe functies
MS SQL Server is momenteel de kern van heel wat bedrijfstoepassingen en websites. De nieuwste versie biedt nog heel wat nieuwe functies en verbeteringen voor systeembeheerders, software ontwikkelaars en gebruikers van het database systeem. Bij de ontwikkeling lag de focus op performantie, beheerbaarheid, veiligheid alsook integratie met Office als front-end voor gebruik van de data.

Voor webhosters wordt er een speciale versie van MS SQL Server 2008 uitgebracht, de Web Edition. Hiermee kunnen webtoepassingen gebruik maken van de kracht van MS SQL Server 2008 tegen een bijzonder gunstige prijs.

Samenwerking met Microsoft
"We zijn verheugd dat Microsoft ons meer betrekt bij de ontwikkeling en het testen van hun nieuwe software. Hierdoor beschikken we nu al over uitgebreide knowhow om onze klanten optimaal te gaan ondersteunen bij de bouw en de hosting van hun toepassingen.", vertelt Bert Van Pottelberghe, Sales & Marketing Director bij Hostbasket.

MS SQL Server 2008 bij Shared Webhosting
Bij de shared webhostingpakketten Windows Intro en Windows Advanced - beide gehost op Windows Server 2008 servers - is een MS SQL Server 2008 database als optie beschikbaar vanaf 6 euro per maand. De gebruiker krijgt volledige rechten op de databank en webapplicaties kunnen gebruik maken van de kracht en performantie van MS SQL Server 2008 in combinatie met ASP.NET, VB.Net en C# applicaties.
Een MS SQL Server 2008 database is indien gewenst ook beschikbaar zonder webruimte.

MS SQL Server 2008 op Dedicated Servers
Alle dedicated servers die op het Windows Server 2008 operating systeem draaien, kunnen aangevuld worden met MS SQL Server 2008. Er zijn 4 SQL Server Edities beschikbaar, nl. Web Edition, Workgroup Edition, Standard Edition en Enterprise Edition.
Hostbasket levert de licenties in een gunstige huur-per-maand formule vanaf 40 euro per maand, waardoor de gebruiker niet zelf moet investeren in de aankoop van licenties. De licenties kunnen op ieder moment ge-upgrade worden naar recentere versies van MS SQL Server.

Over Hostbasket NV - Hostbasket (www.hostbasket.com) is de specialist in hosting, infrastructuur outsourcing en Software as a Service in België. Hostbasket biedt een volledig gamma hostingoplossingen aan bedrijven en particulieren die aanwezig willen zijn op het internet en/of zaken willen doen door middel van het internet. De "klassieke" hostingproducten als domeinnamen, webhosting en servers worden aangevuld met innovatieve oplossingen als Hosted Exchange, Online Backup, Hosted Sharepoint, CRM, antivirus voor desktops en servers en zoveel meer. Hostbasket is een Telenet-bedrijf.





Ingezonden persbericht