Persberichten Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht , 08-08-2008

Onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie twee automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 02.00 uur werd op de Erfstede een 27-jarige man uit Nieuwegein bekeurd omdat hij geen autogordel droeg. Bij het uitschrijven van de bekeuring roken agenten een alcohollucht dus lieten ze de automobilist blazen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse wees uit dat hij 255 ug/l in zijn lichaam had. Omstreeks 04.15 uur werd een 56-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Bankstede aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 260 ug/l.

Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt en ze kregen een rijverbod van een uur.

Vrouw beroofd van tas

NIEUWEGEIN Op het Nedereind is donderdag avond een vrouw van haar tas beroofd. De 56-jarige vrouw uit Nieuwegein wilde omstreeks 19.15 uur na het winkelen in het winkelcentrum op haar fiets stappen en stopte haar tas in een fietsmand. Op dat moment kwamen twee mannen op een scooter aanrijden. De bijrijder pakte de tas uit de mand van de vrouw en daarna reden de mannen snel weg richting de A.C Verhoefweg en de wijk Galecop (richting Utrecht). Signalement van de bijrijder: blanke jongeman van 16-19 jaar oud, normaal postuur. Droeg een donkere spijkerbroek, grijze trui met lange mouwen en een antieke helm. De berovers reden op een grijze scooter met gele plaat.

Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Lekstroom, op tel: 0900-8844.

Reclame vernield

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdag een 21-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van het vernielen van een abri op de Buizerdlaan. Omstreeks 16.40 uur zag een getuige dat een man een abri bij een bushokje vernielde. De getuige schakelde de politie in en en voorzag agenten van een signalement. Agenten keken in de omgeving naar de verdachte uit en zagen op de Parelduiker iemand die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden. Later bleek dat ook een bord bij een supermarkt vernield was. Tegen de man is, na een verhoor, proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

HOUTEN Donderdag heeft omstreeks 16.35 uur een aanrijding plaatsgevonden op de Utrechtseweg. De politie kreeg een melding van een kop-staartaanrijding met letsel. Het bleek dat net voor de kruising met de Essenkade twee automobilisten op elkaar waren gebotst. Een 19-jarige automobilist uit Vaals reed achterop een 51-jarige automobiliste uit Houten die voor het rode verkeerslicht stopte. Bij haar in de auto zat een 20-jarige vrouw uit Amersfoort. De 19-jarige man had het stuur in zijn buik gekregen en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een takelbedrijf heeft beide autos weggesleept.