Politie Gelderland-Zuid

Veel bestuurders met alcohol op

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 08-08-2008 o Donderdagavond en nacht werden op meerdere plaatsen in de regio bestuurders gecontroleerd op alcohol. Hierbij zijn in totaal zes bestuurders aangehouden. Bij twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd en allen kregen een rijverbod, variërend van 3 uur tot 24 uur. De officier van justitie bepaalt in een later stadium de strafmaat in elke individuele zaak.

Nijmegen

In de Opaalstraat werd een 27-jarige Nijmegenaar gecontroleerd, nadat hij opviel vanwege zijn hoge snelheid. De man bleek geen autoverzekering te hebben en in het bezit te zijn van een ongeldig rijbewijs. Tevens werd een blaastest afgenomen. De man blies 545 ugl.

Rond 01.30 uur zagen politieagenten op de Energieweg een auto over de weg slingeren en geen richting aangeven. Hierop hebben de agenten een stopteken gegeven en de bestuurder laten blazen. De 51-jarige inwoner uit Nijmegen blies 390 ugl.

Ook op de Graafseweg werd een blaastest afgenomen bij een beginnend bestuurder. Deze viel op door zijn rijgedrag. De 20-jarige man blies 150 ugl. Hiermee overschreed hij de wettelijke grens van 88 ugl voor beginnend bestuurders.

Ingen

Omstreeks 16.00 uur kreeg de meldkamer een melding van een auto die in de sloot zou liggen. Toen politieagenten ter plaatse kwamen troffen zij de auto half in de sloot en de 39-jarige bestuurder uit Veenendaal op de kant aan. De agenten hadden het vermoeden dat de man alcohol had genuttigd en hierop werd een blaastest afgenomen. De 39-jarige man blies 635 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Vermoedelijk moet de man een EMA-cursus volgen bij het CBR.

Culemborg

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een medewerker van de spoorwegpolitie een 33-jarige Culemborger staande gehouden. De man viel op door zijn slingerende rijgedrag en lage snelheid. Nadat politieagenten ter plaatse kwamen werd een blaastest afgenomen. De Culemborger blies 435 ugl, terwijl 220 ugl wettelijk is toegestaan.

Tiel

Ook bij een 36-jarige Tielenaar wilden politieagenten een blaastest afnemen, nadat zij gevaarlijk rijgedrag constateerden. De man weigerde echter iedere medewerking. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau stemde hij uiteindelijk in met een ademanalyse. Tot drie keer aan toe saboteerde hij de ademanalyse, waardoor er geen meting kon worden uitgevoerd. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd.
(01)

Laatst gewijzigd 08-08-2008 10:36 | © Regio Gelderland-Zuid |