Politie Groningen

Vrijdag 8 augustus 2008

Provincie Groningen, 08-08-2008

Groningen: man valt passanten lastig

De politie kreeg donderdagmiddag een melding dat op de Ulgersmaweg de bestuurder van een auto een jogger had lastig gevallen. Met het kenteken van de auto gingen agenten op zoek naar de verdachte. Op de Europaweg troffen agenten de automobilist aan, hij werd op de Boermandestraat tot stoppen gedwongen. Bij onderzoek bleek dat de bestuurder, een 36-jarige man uit Oldehove, onder invloed van medicijnen verkeerde. Van hem werd een bloedtest afgenomen. Bovendien waren er in de afgelopen dagen meerdere meldingen van de man geweest over mogelijk rijden onder invloed, rijden zonder verlichting en tegen het verkeer inrijden. De auto van de verdachte werd op last van de officier van justitie in beslag genomen en het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.

Groningen: twee kleine hennepkwekerijen ontmanteld

Naar aanleiding van klachten over overlast heeft de politie donderdagochtend en middag onderzoek ingesteld in twee woningen aan de Munsterheerd en Boelemaheerd. In beide woningen werden
hennepkwekerijen aangetroffen met respectievelijk 80 en 150 planten. De planten en de aanwezige apparatuur zijn verwijderd. De beide bewoonsters werden aan het bureau gehoord en kregen een proces-verbaal.

Groningen: auto in beslag genomen

Op het Hereplein zagen agenten donderdagmiddag de 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoogezand over de busbaan rijden. Bij controle van de automobilist bleek dat het voertuig van de man niet verzekerd was. Bovendien was het kenteken van de auto ongeldig verklaard. De bestuurder kon geen enkele legitimatie tonen en daarop werd hij met de auto naar de Rademarkt gebracht. Na vaststellen van zijn identiteit kon de man met enkele boetes het bureau verlaten. De auto bleef voor nader onderzoek achter aan de Rademarkt.

Groningen: motorrijder onderuit

Op de Olgerweg raakte een 35-jarige motorrijder uit Harkstede van de weg. De bestuurder moest bij een wegversmalling stoppen voor een voor hem rijdende auto. Bij het afremmen verloor de bestuurder de macht over de motorfiets en ging onderuit. Hierdoor liep hij beenletsel op en moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen vluchten na alcoholgebruik

Op Kleine Haddingestraat hield de politie donderdagavond een 30-jarige Groninger aan. De man reed met zijn bromfiets over de Sluiskade zonder dat deze was voorzien van een verzekeringsplaat. Toen agenten hem wilden controleren ging de man er vandoor. Na een achtervolging via de Singels enhet Zuiderdiep kon de man worden gestopt. Hij bleek onder invloed van alcohol. Een blaastest wees uit dat de man 0.8 promille in zijn bloed had. De bromfiets voldeed niet aan de technische eisen. De man kreeg een aantal boetes opgelegd en moest zijn plof achterlaten aan het bureau.

Groningen: lastige klant

Bij een discotheek aan de Gelkingestraat heeft de politie een 20-jarige man uit Roermond opgepakt. De man wilde de disco in. Hij bleek echter eerder portiers lastig te hebben gevallen. Door de portiers werd de man overgedragen aan de politie. Daarbij trachtte hij de agenten te slaan. De man werd voor onderzoek ingesloten.

Groningen: inbreker gepakt

Op de Oosterhamrikkade heeft de politie een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. Getuigen zagen dat de man samen met een tweede verdachte had ingebroken in een woning aan de Star Numanstraat. Bij een onderzoek in de omgeving troffen de agenten de beide verdachten aan. Een van de verdachten wist te ontkomen waarbij een gestolen computer achterbleef. De tweede verdachte kon na een korte achtervolging worden gepakt toen hij op de Oosterhamrikkade ten val kwam. Onder zijn kleding bleek hij inbrekersgereedschap te hebben gestopt. De verdachte is ingesloten.

Leek: wielrenner gewond

Een 56-jarige inwoner van Roden raakte donderdagmorgen gewond nadat hij met zijn racefiets in Leek tegen een stoeprand was gebotst. De man had de Europaweg overgestoken en vermoedelijk een scherpe bocht in het fietspad niet gezien. Hij werd door de botsing met de stoeprand van zijn fiets gelanceerd. Het slachtoffer werd met vermoedelijk letsel aan ribben en rug naar een ziekenhuis gebracht. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Stadskanaal: camper ontmanteld

Tot nu toe onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag op de Eerste Veldweg aan het A.G. Wildervanckkanaal in Stadskanaal diverse onderdelen van en uit een camper gehaald. De eigenaar, een 51-jarige inwoner van Rhede, was in de camper gaan slapen nadat hij de hele dag had zitten vissen en daar de volgende ochtend vroeg mee verder wilde gaan. Vermoedelijk hebben de onbekenden door een geopend ruitje een bedwelmend gas naar binnen gespoten. Toen de man wakker werd, bleken de zes wielen van de kampeerwagen gedemonteerd, de elektrische steunen te zijn verdwenen als ook een aggregaat. Uit de camper bleken een televisie, een camera en een portemonnee te zijn weggenomen.. De man vertelde dat overdag tijdens het vissen enkele buitenlandse mannen een praatje met hem hadden gemaakt die veel interesse toonden in zijn camper. De politie is met een onderzoek begonnen. Van de gedupeerde is bloed afgenomen voor nader toxicologisch onderzoek.

Siddeburen: echtpaar gewond bij aanrijding

Een 86-jarige man en zijn 82-jarige vrouw uit Siddeburen raakten donderdagmiddag gewond bij een verkeersongeluk op de Eideweg in hun woonplaats. De auto van het paar werd frontaal geraakt door een tegenligger die vermoedelijk onvoldoende rechts hield. De 86-jarige liep borstletsel op, zijn bij hem inzittende vrouw werd met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De tegenligger, een 78-jarige inwoner van Slochteren, kwam met de schrik vrij. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Hoogezand: doorgereden na ongeluk

Een 71-jarige vrouw uit Hoogezand liep donderdagmiddag letsel aan een pols op nadat ze op de Kerkstraat in haar woonplaats door een auto was aangereden. De vrouw stak met haar fiets bij een oversteekplaats de weg over, toen een auto enkele meters verderop voor een overstekende voetganger stopte. De auto reed echter toch verder en raakte de vrouw met de fiets die kwam te vallen. Ze werd met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door.

Scharmer: met auto in sloot

Doordat hij naar zijn verklaring met zijn knieën onder het stuur klem was komen te, reed een 30-jarige inwoner van Veendam donderdagnacht met zijn bestelauto in een sloot naast autosnelweg A7 bij Scharmer. De man had kort ervoor een auto ingehaald en reed daarna via de berm in de watergang. De Veendammer wist zelf uit de wagen te klimmen. Hij hield aan het ongeluk grotendeels schaafwonden over. Van hem is in verband met mogelijk alcoholgebruik bloed afgenomen.

Hoogezand: inbraak in supermarkt

Bij een inbraak in een supermarkt aan de Meint Veningastraat in Hoogezand is donderdagnacht een hoeveelheid sigaretten buit gemaakt. De dader kwam het pand binnen via een ruit in de voordeur. Een omwonende zag de vermoedelijke dader wegfietsen. De politie doet onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 439, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 443, aantal overtredingen: 130, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Leek, Diepswal: aantal geregistreerde voertuigen: 581, aantal overtredingen: 102, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Niebert, Molenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 393, aantal overtredingen: 31, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50km/uur.

Groningen, Groningerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 512, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Provincie: rijbewijzen kwijt

Op diverse plekken in de provincie raakten weggebruikers donderdag hun rijbewijs kwijt. In Spijk kon een 55-jarige motorrijder uit Garsthuizen het document aan de agenten inleveren nadat hij met ruim 160 kilometer over de provinciale weg N361 had gereden, 76 kilometer te snel. In Onstwedde onderging een 30-jarige automobilist uit Vlagtwedde hetzelfde lot. De man reed met ruim 130 kilometer per uur over de Kampweg waar 80 als maximum geldt. Bij Kolham werd een 25-jarige automobilist uit Finsterwolde op de autosnelweg A7 door de politie tot stoppen gedwongen. Agenten zagen dat de man bij zeven verschillende voorgangers zo ongeveer op de achterbumper reed. De afstand was in alle gevallen minder dan vijf meter. Ook haalde hij diverse keren in zonder richting aan te geven. De man kon zijn rijbewijs inleveren wegens zijn gevaarlijk verkeersgedrag. Een 41-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen raakte zijn rijbewijs kwijt toen hij vanuit Ter Apel met hoge snelheid de Mondenweg opreed. De man voerde de snelheid op tot ruim 140 kilometer per uur waar 80 de limiet is. Vlak voor zijn woonplaats liet hij de snelheidsmeter zakken tot 120 á 130. Hij bleek toen, niet handsfree, aan het bellen.