Gemeente Drechterland

8-8-2008
wat kan er beter?

Impressie wijkwandeling Wijdenes

Onlangs was de tweede wijkwandeling van 2008 met bewoners van Wijdenes. Een gezelschap van circa 10 personen, onder leiding van wethouder Te Grotenhuis, vertrok om 19.00 uur vanaf restaurant De Egelantier om de situatie in het dorp te bekijken.

Is het netjes, wordt het groen goed bijgehouden, is er overlast van bijvoorbeeld zwerfvuil, hoe is het gesteld met het straatmeubilair en het wegdek? enzovoort. Vanaf De Egelantier ging de wandeling ver ât Wuiver, de Raadhuisstraat en de Hoekweg en via de Kerkbuurt naar De Trambaan, de Molenweg en De Wieken. Aan het begin van de wandeling stuitte het gezelschap al op twee dode gemeentelijke bomen aan ât Wuiver. De schommel op het speelterrein aan de Raadhuisstraat leek ook zijn beste tijd gehad te hebben. Enkele woningen aan de Raadhuisstraat hebben last van stankoverlast bij bepaalde weersomstandigheden. De suggestie om een vissteiger te maken aan de Hoekweg zagen de direct omwonenden niet zitten. Aan De Wieken ondervinden bewoners overlast van sierperenbomen.

Dit is een greep uit de zaken die zijn bekeken. Het college zal alle punten nog bespreken en vervolgens besluiten waarin actie wordt ondernomen. We houden u hiervan in deze rubriek op de hoogte. De volgende wijkwandeling is in Venhuizen, hierover komt in deze rubriek nog een aankondiging.

wandeling wijdenes