Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt slachtoffer mishandeling

Druten, 08-08-2008 o Woensdag op donderdagnacht omstreeks 00.00 uur is een tot nu toe onbekend gebleven jongen mogelijk ernstig mishandeld in Druten op de Hogestraat. De politie is op zoek naar dit slachtoffer.

Afgelopen donderdagochtend zagen getuigen de mishandeling aan de Hogestraat tegenover het Anker bij een bushalte gebeuren. Deze alerte getuigen gaven direct de nodige gegevens door aan de politiemeldkamer. Bij hun aankomst troffen de politiemensen geen dader(s) meer aan; deze bleken weggereden te zijn in een personenauto. Ook het slachtoffer werd niet gevonden. Agenten zagen echter op de aangewezen locatie enkele sporen van de vechtpartij aan. Met politieautos is vervolgens in de omgeving gezocht. Daarbij is ook een politiehond van het Korps landelijke Politie Diensten ingezet zonder het gewenste resultaat. Enkele uren later verlieten de agenten de straat met nog enkele vragen.

Onderzoek

Achter het bewuste bushokje is een hangplek voor jongeren. Eerder die avond zaten daar twee donkergetinte onbekende jongetjes, waarvan 1 n rood petje droeg. Rond 00.00 uur reed een donkere personenauto naar beide jongens. Uit de auto stapten enkele personen op deze jongens af. De jongen met het rode petje wilde hierop vertrekken op een -later aangetroffen- mountainbike. Dit lukte niet omdat hij werd tegengehouden, geschopt en geslagen door de inzittenden van deze auto. Daarbij werd ook geschreeuwd naar het slachtoffer. Vervolgens vertrokken de daders weer in de auto. Het slachtoffer stond op en wankelde in de richting van de kerk. Onduidelijk is gebleven hoe het met hem gaat. De agenten troffen enkele grijze badslippers, het rode petje en een blauwe mountainbike aan.

Situatie slachtoffer

Aan de hand van de signalementbeschrijving van het slachtoffer heeft de politie enkele personen thuis bezocht om te informeren of zij mogelijk slachtoffer waren geworden. Dit bleek niet zo te zijn. Daarnaast heeft de politie ook gesproken met enkele personen, die mogelijk bij de openlijke geweldpleging betrokken waren. Dit heeft niet tot meer duidelijkheid geleid naar de situatie van het slachtoffer.

De politie komt graag in contact met deze persoon of diegene, die mogelijk meer

informatie hebben over deze zaak. Bel dan de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem". (01)

Laatst gewijzigd 08-08-2008 12:23 | © Regio Gelderland-Zuid |