KNHS

terug

Oncarlos goed door veterinaire keuring
8 augustus 2008
TimLips-Oncarlos

Oncarlos heeft er zin in

HONG KONG (KNHS) - Met de oortjes er op draafde Oncarlos aan de leidsel van Tim Lips (Made) over het straatje in het stadion van Hong Kong tijdens de veterinaire keuring. In dit eerste onderdeel van de Olympische eventingwedstrijd wist Tim de jury ervan te overtuigen dat Oncarlos topfit is. Het "passed" van hoofdveterinair Leo Jeffcot klonk dan ook gedecideerd en daarmee staat niets meer de deelname aan de Olympische eventing in de weg.

Zaterdag en zondag staat de dressuur voor deze combinaties op het programma en maandag de uithoudingsproef. Dinsdag wordt deze wedstrijd afgesloten met het springparcours. Voor de Franse topruiter Jean Teulère viel het doek al voor de veterinaire keuring. Zijn toppaard Espoir de la Mare raakte tijdens één van de galoptrainingen in de voorbereidingen op de Sha Tin renbaan licht geblesseerd. Licht, maar toch net zwaar genoeg om het niet verantwoord te achten van start te gaan. Voor twee combinaties viel tijdens de veterinaire keuring het doek. Butterfly van de Braziliaan Fabricio Salgado was licht kreupel en werd terecht uit de strijd genomen. Het andere paard dat eruit vloog was Literal van de Chileen Ricardo Strangher. Daarmee komen in totaal 70 combinaties uit 24 landen aan de start waarvan 10 met een team.

Tim Lips, die de cross country die is uitgezet op een golfbaan al een paar maal heeft gelopen, vind de cross vooral naar het einde toe erg pittig worden. "Het is geen cross waar je lekker vanuit één ritme kunt doorgalopperen, want alles komt erg snel achter elkaar en het is heuveltje op en heuveltje af. Maar een lichtpunt voor mij is dat een cross als deze Oncarlos goed past, omdat hij niet zo groot is", aldus Tim Lips.
Bondscoach en vader Martin Lips, die de cross samen met Tim heeft gelopen, verweet de parcoursbouwer gebrek aan creativiteit.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: http://en.beijing2008.cn/sports/equestrian/ en: http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/Schedule/EQ.shtml

Foto Tim Lips met Oncarlos door: www.melissen.net