Politie Gelderland-Zuid

Oplichtster actief

Beuningen, 08-08-2008 o Afgelopen week zijn bij politieteam Beuningen meerdere meldingen binnengekomen van een vrouw die zich uitgeeft als medewerkster van DELA Uitvaartverzekeringen. Met een smoes probeert de vrouw op huisbezoek te komen. Bij DELA is de beschreven vrouw echter niet bekend als medewerkster.

Volgens de melders werd eerder in de media gewaarschuwd voor een soortgelijke oplichtster die zich voordeed als medewerkster van DELA. In de afgelopen week probeerde de oplichtster bij deze melders in alle gevallen via een telefonisch advies, op huisbezoek binnen- te komen.

Werkwijze

Tijdens dit telefonische gesprek probeerde de oplichtster haar mogelijke slachtoffers te overtuigen dat ze onderverzekerd zijn. Hierop werd een afspraak gemaakt om de polis thuis te bespreken. Nadat de inwoners uit Beuningen het waarschuwingsbericht op teletekst lazen, annuleerden zij de afspraak. In een geval stond de vrouw toch aan de deur, maar deed de gewaarschuwde bewoonster niet open.

Schriftelijke bevestiging

De firma DELA geeft aan, elke afspraak schriftelijk te bevestigen met haar klanten. Wanneer u geen schriftelijke bevestiging krijgt is het raadzaam om contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij.

Direct melding doen

De politie verzoekt bij verdachte situaties of soortgelijke incidenten, direct melding te doen. Hierdoor worden de opsporingsmogelijkheden van de politie vergroot.

Preventietip
Op veel manieren proberen dieven een woonhuis binnen te komen, bijvoorbeeld door opeens aan de deur te komen, in dit geval als verzekeringsmedewerkster. Laat, als u bezoek aan de deur krijgt, nooit zomaar onbekenden binnen. U kunt altijd vragen naar legitimatie. Meld, voordat u dit aanneemt, dat u even met het bedrijf of de organisatie zult bellen. Als de persoon een legitimatiebewijs afgeeft, sluit dan de deur en bel inderdaad met het daarop vermelde telefoonnummer. Een bank vraagt u nooit om een pincode. Deze hoeft u dus ook niet te geven.

Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan naar de politie, 0900 - 8844 en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen.

(10)

Laatst gewijzigd 08-08-2008 13:28 | © Regio Gelderland-Zuid |