Politie Zuid-Holland-Zuid

08/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 08-08-2008 o Persberichten district II

DE PINEUT
GORINCHEM Op de A27 bij Meerkerk (richting Utrecht) is in de nacht van donderdag 7 augustus op donderdag 8 augustus een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de bestuurder nadat bleek dat de apk van het voertuig was verlopen. De automobilist kon zich niet legitimeren. Hij gaf in eerste instantie een valse naam op, op het politiebureau bleek waarom: hij bleek helemaal geen rijbewijs te hebben en als veelpleger te boek te staan in de regio Utrecht. Na verhoor werd de man heengezonden met drie bekeuringen: rijden zonder rijbewijs, opgeven valse naam, verlopen apk.

BEGINNEND BESTUURDER WEL ERG SNEL DE FOUT IN
GORINCHEM Surveillerende agenten uit Gorinchem hebben in de nacht van donderdag 7 augustus op vrijdag 8 augustus een 28-jarige man uit Wormerveer aangehouden in Vianen. Het viel de dienders op dat de automobilist wel erg slingerend reed vanaf Gorinchem richting Vianen. Ze besloten hem te controleren. Hij blies 0,5 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille. En beginnend bestuurder was de man in dit geval echt: hij had het rijbewijs sinds 6 augustus in zijn bezitNa het afleggen van een verklaring mocht hij weg met een rijverbod van 3 uur. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TE PAKKEN
LEERDAM De politie heeft donderdagmorgen 7 augustus een 37-jarige Brit van de weg gehaald. De man is de afgelopen maanden zon 20 keer geflitst door de snelheidspaal op de Provincialeweg N484. Hij reed in een auto met engels kenteken wat het de politie bemoeilijkte om de bestuurder te traceren. In totaal stond er inmiddels een boetebedrag van 1174 euro aan flitsrekeningen open. De politie besloot daarop de man op te sporen en dit lukte donderdagmorgen op de, jawel, Provincialeweg N484 bij Leerdam. De Brit kon alle boetes niet betalen waarop zijn auto in beslag is genomen. Als alle boetes betaald zijn, krijgt hij zijn voertuig weer terug.

ONGELDIG RIJBEWIJS SINDS 1999
PAPENDRECHT Een 39-jarige man uit Streefkerk is op donderdagmorgen 7 augustus door de politie aangehouden op de Burgemeester Keijzerweg. De man reed in een auto met aanhangwagen waarvan de verlichting het niet goed deed. Surveillerende agenten besloten daarop de automobilist aan de kant te zetten en te controleren. De bestuurder vertoonde zenuwachtig gedrag, al gauw bleek waarom. De man kon geen rijbewijs overleggen omdat dit sinds 1999 ongeldig is verklaard. Dit houdt in dat je onder geen beding auto mag rijden. De man bekende dit wel gedaan te hebben. Hij werd na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

INBRAAK
SLIEDRECHT In een winkel in de Stieltjesstraat is in de nacht van woensdag 6 augustus op donderdag 7 augustus ingebroken. De bedrijfsleider ontdekte de inbraak donderdagmorgen. Er bleek een ruit vernield waardoor de dader(s) binnenkwam. Er werden voor zover nu bekend vier eetkamerstoelen, een elektrische haard, een hanglamp, sierkussens, twee beamers, een computer, een computerscherm, een printer en een telefoon gestolen. De totaalwaarde van het gestolen goed is enkele duizenden euros. Door de winkel is aangifte gedaan. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

GETUIGEN GEZOCHT VAN ZAKKENROLLERIJ
PAPENDRECHT De politie is op zoek naar een echtpaar dat mogelijk getuige zou zijn geweest van een afleidingsmanoeuvre voorafgaand aan zakkenrollerij. Dit gebeurde op donderdagmorgen 7 augustus tussen 10.45 uur en 11.30 uur in een schoenenwinkel op de eerste verdieping van de Meentpassage. Een 69-jarige vrouw uit Papendrecht paste tussen beide tijdstippen een paar laarzen op een bank in het midden van de winkel. De vrouw had haar eigen schoenen aan de kant gezet. Een onbekende vrouw struikelde over de schoenen van de vrouw. De 69-jarige vrouw wilde daarop het paar laarzen betalen aan de kassa waarbij bleek dat de portemonnee niet meer in haar boodschappenkarretje aanwezig was. De vrouw deed aangifte op het politiebureau. Tussen het tijdstip van de diefstal en de aangifte bleek er een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening te zijn afgeschreven.

De politie beschikt over een beperkt signalement van de vrouw die struikelde:

- Tussen de 20-30 jaar

- Donker kort loshangend haar

- Lichtgetint

Naast de vrouw was er op dat moment nog een echtpaar in de winkel aan het passen. Zij hebben naar alle waarschijnlijkheid eveneens tussen beide tijdstippen ook schoenen afgerekend en zijn mogelijk getuige geweest van de afleidingsmanoeuvre.
De politie wil graag in contact komen met dit echtpaar. Herkent u dit verhaal en bent u rond dezelfde tijd in de winkel geweest? De politie is ook op zoek naar mogelijke andere getuigen die iets hebben gezien. Heeft u meer informatie rondom de zakkenrollerij? Neemt u dan contact op met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).

AANDACHTSVESTIGING
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie waarschuwt voor een man die op maandag 4 augustus rond 16.40 uur een 11-jarig meisje uit Hardinxveld-Giessendam zou hebben aangesproken met de vraag mee te zoeken naar zoekgeraakte sleutels. Het meisje liep rond dit tijdstip op de Hobbemastraat en werd door de man aangesproken waarna ze bij de man vandaan liep.

Het meisje kon het volgende signalement opgeven:
- Lengte +/- 1.70 a 1.75 m.

- Blanke huidskleur

- Slank postuur

- Bruin, glad haar

- Goed Nederlands sprekend

- Droeg een rood T-shirt, zwarte lange broek en zwarte schoenen

Het viel het meisje op dat er meerdere mensen op straat liepen, maar de man haar specifiek aansprak. Het meisje en haar ouders hebben hun verhaal aan de politie gedaan ter waarschuwing.

ONDER INVLOED SCHADE VEROORZAAKT
SLIEDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 7 augustus op vrijdag 8 augustus een 22-jarige vrouw uit Sliedrecht aangehouden op de Kerkbuurt. De beginnend bestuurster reed zwaar onder invloed van alcohol ( 1,7 promille) tegen een aantal geparkeerde autos op de Kerkbuurt. Door de klap kwam de auto waarin ze reed op de zijkant terecht. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse om de bestuurster te onderzoeken, ze bleek geen letsel te hebben. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau waar haar rijbewijs werd ingevorderd. De politie inventariseert de schade aan de geparkeerde autos.

UIT DE BOCHT
ALBLASSERDAM De politie heeft op donderdagavond 7 augustus een 38-jarige man uit Den Haag aangehouden. De man vloog op de afslag A15 Alblasserdam met zijn lege truck uit de bocht en belandde tegen een lantaarnpaal. Daarnaast bleek er nog meer mis. Hij reed in een onverzekerde en ongekeurde truck, de bestuurder bleek een ongeldig rijbewijs te hebben en had openstaande boetes nog niet betaald. De man kan de nodige bekeuringen tegemoet zien.

LASTIG TRIO
GORINCHEM De politie heeft op donderdagavond 7 augustus drie mannen van 22, 24 en 13 jaar uit Gorinchem aangehouden op de Banneweg. De drie zaten in een auto, de bestuurder reed hard weg van een parkeerterrein aan de Gildenweg, een van de drie had ook geen gordel om. Surveillerende agenten wilden de drie daarop aanspreken en controleren maar de bestuurder ging ervandoor. Op de kruising Banneweg/Parkweg stopte de auto en stapten de inzittenden uit. Ze begonnen gelijk te schelden op de agenten. De 22-jarige bleef aanjagen en werd aangehouden. Hij verzette zich hevig hiertegen. De 24-jarige begon zich er mee te bemoeien en vloog een van de agenten aan. Hij werd daarop ook aangehouden. De jongste bleef rustig maar weigerde zijn identiteit prijs te geven. Alledrie werden ze meegenomen naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De agent die werd aangevallen heeft aangifte gedaan van mishandeling.