Politie Zuid-Holland-Zuid

08/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 08-08-2008 o Persberichten district I

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT In de nacht van donderdag 7 augustus op vrijdag 8 augustus is een 24-jarige man uit Dordrecht door de politie aangehouden in de Adelaarstraat. Surveillerende agenten voerden een routinecontrole uit en lieten de man blazen wegens het vermoeden van alcoholgebruik. Hij blies 1,4 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.

TWEEDE INBRAAK
HENDRIK-IDO-AMBACHT Inbrekers hebben voor de tweede keer in drie dagen ingebroken in dezelfde woning aan de Onderdijk in Hendrik-Ido-Ambacht. De bewoners waren tijdens beide inbraken niet thuis maar op vakantie. In de nacht van 4/5 augustus werd ingebroken en getracht de kluis weg te nemen. Dit mislukte. In de nacht van 7 op 8 augustus kwamen vermoedelijk dezelfde daders terug en namen dit keer de kluis met inhoud wel weg. De kluis werd met grof geweld uit de muur gehaald. De dader(s) kwam binnen via een raam. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 7 augustus een 22-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning in de Waag Dit naar aanleiding van een vechtpartij waarbij een 20-jarige vrouw uit Tilburg bewusteloos werd geslagen en geschopt. Zij stond met vrienden te hangen onder een afdakje aan de Waag. De 20-jarige en een vriendin schreven met een stift op een ruit van het wooncomplex. Dit maakte de 37-jarige verdachte bewoner in het complex - kwaad. Hij ging naar de jongeren, zijn 22-jarige vriendin kwam daar later bij. Er zou over en weer zijn geduwd, gespuugd en geslagen. De 20-jarige Tilburgse zou dusdanig zijn mishandeld door de 37-jarige man dat zij neerging waarna ze nog tegen haar hoofd geschopt zou zijn. Ambulancepersoneel bracht haar naar het ziekenhuis waar ze is opgenomen voor onderzoek. De 37-jarige verdachte is in verzekering gesteld, zijn 22-jarige vriendin werd s avonds weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

VLUCHTENDE MAN IN DE KRAAG GEVAT
DORDRECHT Een 40-jarige man uit Zwijndrecht is donderdagmiddag 7 augustus door de
politie aangehouden op het Nieuwkerkstraat. Surveillerende wilden de automobilist in eerste instantie controleren op de Merwekade maar hij parkeerde er snel zijn auto en ging er rennend vandoor. Hij werd gevonden en aangehouden. De auto is in beslaggenomen, de portiersloten van het voertuig bleken kapot wat er op duidt dat de wagen mogelijk van diefstal afkomstig is. De politie stelt een onderzoek in.

SCOOTERRIJDER WIL NIET STOPPEN
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van donderdag 7 augustus op vrijdag 8 augustus door de politie aangehouden op de Galileilaan. De politie wilde de scooterrijder controleren maar hij ging ervandoor. Er volgde een achtervolging door de wijk Sterrenburg. Op stoptekens van de politie ging hij niet in en hij maakte diverse overtredingen. Hij reed zonder verlichting, reed over het trottoir, door het gras, gaf geen richting aan en reed tegen de richting in. Uiteindelijk kon hij worden gestopt. Op het bureau bleek de man ook alcohol gedronken te hebben. Hij blies 0,5 promille. Zijn scooter bleek na onderzoek opgevoerd. Al met al ging de man met de nodige bekeuringen weer naar huis.