Politieberichten Hollands-Midden 8 augustus 2008

Gestolen fiets terug naar eigenaresse

De politie heeft op vrijdagochtend 9 augustus, een 42 jarige Leidse, aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling van een fiets. De Leidse viel op doordat zij tegen de richting in over de Langegracht reed. Agenten hielden haar staande en controleerden haar fiets. De fiets, een blauwe Gazelle, bleek op 22 mei van dit jaar gestolen te zijn vanaf de Stationsweg. De eigenaresse heeft haar fiets op het politiebureau opgehaald. De verdachte is met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden

Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken

Haastrecht Medicijnen gestolen uit camper

De politie heeft aangifte opgenomen nadat er op donderdagavond 7 augustus, tussen 17.45 en 21.45 uur, uit een camper goederen waren gestolen. De camper stond geparkeerd op het parkeerterrein bij het zwembad aan de Bredeweg. Behalve een portemonnee en waardevolle papieren zijn er ook medicijnen gestolen. De medicijnen kunnen bij onzorgvuldig gebruik schadelijk zijn voor de gezondheid. Mochten de medicijnen, een doosje tabletten, teruggevonden worden dan wordt de vinder gevraagd de medicijnen af te geven op het politiebureau.

Krimpen aan den Lek Kop-staartbotsing

Een 69 jarige man uit Krimpen aan de Lek reed op vrijdag 8 augustus, rond 12.10 uur, over de Noord. Voor hem reed een 76 jarige man uit dezelfde woonplaats. De voorste automobilist wilde linksaf slaan om een woonerf op te rijden en remde af. De 69 jarige man kon niet tijdig afremmen en botste achterop. Hij raakte gewond en is met aangezichtsletsel overgebracht naar het ziekenhuis.