Facta Products BV door Management Buy Out in andere handen

Recentelijk hebben Jeffrey Schotvanger, Wil Dinnessen en Scheybeeck Investments door een Management Buy Out de aandelen van Facta Products BV verworven. Met 65 medewerkers is Facta een modern elektrotechnisch en mechanisch bedrijf, met ruime ervaring in machinediagnose. Het in Uitgeest gevestigde Facta is één van de grotere spelers in zijn vakgebied in Nederland. De nieuwe aandeelhouders beogen Facta na de overname in zijn huidige autonome positie verder te laten groeien door het verbreden en verdiepen van Facta's producten en diensten. De dagelijkse leiding komt in handen van Jeffrey Schotvanger (voormalig Directeur Zaken van ABN AMRO IJmond) en Wil Dinnessen (reeds managementlid van Facta).

Facta is actief in het elektrotechnisch en mechanisch onderhoud, reparatie en revisie van pompen, elektromotoren, generatoren en ventilatoren. Tevens legt zij zich toe op de levering van pompen, schakelkasten, generatoren, motoren en ventilatoren. Tot haar klantenkring mag zij onder meer overheidsinstanties, bouwondernemingen en groot industriële partijen rekenen.

Scheybeeck Investments is een onafhankelijke investeringsmaatschappij welke deelneemt in ondernemingen met een sterke marktpositie of de potentie daartoe. Deze Investeringsmaatschappij maakt onderdeel uit van de Scheybeeck Groep. De Scheybeeck Groep bestaat uit een dienstverleningtak (met de BUKO Bedrijven) en een bouw- en projectontwikkelingstak (met Smit's Bouwbedrijf en Hillen en Roosen Projectontwikkeling). Links: http://www.facta.nl